Korean fried chicken sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Voit myös maustaa kanaa rohkeasti omien mieltymyksiesi mukaan esimerkiksi paprikajauheella tai juustokuminalla. Mikäli kastike on liian tulinen makuusi, voit laimentaa sitä vedellä ja hunajalla. (maidoton, kananmunaton, sisältää soijaa)
Korean fried chicken sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Voit myös maustaa kanaa rohkeasti omien mieltymyksiesi mukaan esimerkiksi paprikajauheella tai juustokuminalla. Mikäli kastike on liian tulinen makuusi, voit laimentaa sitä vedellä ja hunajalla. (maidoton, kananmunaton, sisältää soijaa)
Ainekset: |
|
800 g
|
broilerin luutonta paistileikettä
|
3 rkl
|
soijakastiketta
|
1 rkl
|
rouhittua mustapippuria
|
2 dl
|
vehnäjauhoa
|
1 dl
|
maissitärkkelystä
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
Kastike: |
|
1 dl
|
hunajaa
|
dl
|
omenaviinietikkaa
|
1 dl
|
gochujang-tahnaa
|
80 g
|
Eleplantia
|
Koristeluun: |
|
tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä
|
Leikkaa broilerin paistileikkeet puoliksi. Sivele ne soijakastikkeella ja mausta mustapippurilla. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Pyörittele paistileikkeet jauhoissa.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle Eleplant ja kun rasva alkaa vaahdota lisää pannulle broilerit. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä broilerit pellille tai uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 4 minuuttia.
Valmista kastike kuumentamalla hunaja, etikka ja gochujang-tahna kattilassa. Lisää kylmä Eleplant vispilällä sekoittaen kattilaan muiden ainesten joukkoon. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa hunajalla makeutta, etikalla hapokkuutta tai gochujangilla tulisuutta.
Tarjoile kastike broilerin kanssa ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoile korean fried chicken esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa.