Kasvislasagne metsäsienillä

Syksyinen lasagne valmistuu helposti kasvisversiona metsäsienikastikkeella. Lasagnen kastikkeen voit valmistaa haluamistasi sienistä ja tomaattikastikkeeseen voit vaihdella kasviksia saatavuuden mukaan. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Kasvislasagne metsäsienillä

Syksyinen lasagne valmistuu helposti kasvisversiona metsäsienikastikkeella. Lasagnen kastikkeen voit valmistaa haluamistasi sienistä ja tomaattikastikkeeseen voit vaihdella kasviksia saatavuuden mukaan. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

6 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Tomaattikastike

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
kesäkurpitsa
2
paprikaa
20
g
Eleplant-pala
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
prk
tomaattimurskaa (800 g)
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rs
kirsikkatomaatteja (250 g)

Sienikastike

1
sipuli
400
g
kantarelleja, tatteja tai muita metsäsieniä
20
g
Eleplant-pala
ripaus suolaa
4
dl
ruokakermaa
2
rkl
maissitärkkelystä
250
g
ruoanvalmistussulatejuustoa
n. 15 kpl lasagnelevyjä

Valmistusohje

  1. Valmista lasagnen tomaattikastike.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprikat.
  4. Sulata Eleplant kasarissa ja lisää joukkoon kasvikset. Kuullota hetki ja lisää mausteet.
  5. Lisää tomaattimurska sekä valkoviinietikka ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  6. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja hauduta vielä hetki.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  8. Valmista sienikastike.
  9. Hienonna sipuli ja metsäsienet.
  10. Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon sipulit ja sienet.
  11. Kuullota hetki ja mausta suolalla.
  12. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
  13. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja suurusta kastike.
  14. Lisää lopuksi ruoanvalmistussulatejuusto.
  15. Kokoa lasagne.
  16. Laita lasagnevuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta.
  17. Lisää päälle lasagnelevyjä niin, että pinta peittyy.
  18. Lisää sienikastiketta levyjen pinnalle ja lado toinen kerros lasagnelevyjä.
  19. Lisää loput tomaattikastikkeet ja kerros lasagnelevyjä.
  20. Lisää pinnalle sienikastike.
  21. Paista lasagnea 160-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.