Kanelilla maustettu suklaafudge

Itse tehty jouluinen fudge on yksi suosituimmista herkuista, joita voi valmistaa helposti kotona ja antaa lahjaksi. Tämä helppo suklaafudge saa makunsa kanelista, ja karpalot tuovat ihanaa kirpeyttä makean rinnalle. Fudge-reseptiä voi muokata lisäämällä pinnalle piparkakkurouhetta tai pähkinöitä. Tämä herkku säilyy huoneenlämmössä 2–3 viikkoa, mutta jääkaapissa jopa yli kuukauden. Kanelilla ja karpaloilla maustettu, itsetehty fudge on täydellinen jouluherkku ja lahja, jota on mukava antaa ja saada.

Kanelilla maustettu suklaafudge

Itse tehty jouluinen fudge on yksi suosituimmista herkuista, joita voi valmistaa helposti kotona ja antaa lahjaksi. Tämä helppo suklaafudge saa makunsa kanelista, ja karpalot tuovat ihanaa kirpeyttä makean rinnalle. Fudge-reseptiä voi muokata lisäämällä pinnalle piparkakkurouhetta tai pähkinöitä. Tämä herkku säilyy huoneenlämmössä 2–3 viikkoa, mutta jääkaapissa jopa yli kuukauden. Kanelilla ja karpaloilla maustettu, itsetehty fudge on täydellinen jouluherkku ja lahja, jota on mukava antaa ja saada.

10 annosta
1 h 15 min
Helppo
Kanelilla maustettu suklaafudge

Jouluherkkujen taikaa

Jouluherkut ovat monelle tärkeä osa juhlan tunnelmaa ja niiden reseptit tärkeä osa joulun perinteitä. Joulun herkkuihin kuuluvat myös itsetehdyt makeiset, jotka ovat suosittuja joululahjoja. Fudge on yksi perinteisistä jouluherkuista, joka valmistuu helposti ja sopii täydellisesti makeisten ystäville. Fudge sekä itse valmistetut makeiset, piparit ja muut herkut, ovat ihana tapa lisätä lämpöä ja iloa joulupöytään tai lahjapaketteihin.

 
 
Annosta

Ainekset

Suklaafudge

3
dl
Kuohukermaa
3
dl
ruokosokeria
0,5
dl
glukoosisiirappia
50
g
Eleplant-pala
2
tl
kanelijauhetta
200
g
tummaa suklaata paloiteltuna
1
dl
rouhittua hasselpähkinää
1
tl
sormisuolaa
0,5
dl
kuivattua puolukkaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa 116 asteeseen ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon Eleplant, kaneli, suklaa ja pähkinärouhe.
  3. Vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella noin 2–3 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm) ja ripottele pinnalle sormisuola sekä kuivatut puolukat.
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1 tunnin ajan.
  6. Kun massa on jäähtynyt, leikkaa fudge paloiksi.
  7. Säilytä suklaafudge jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.