Kanelilla maustettu suklaafudge valmistuu helposti ja sopii hyvin joulun ruokalahjaksi. Voit käyttää fudgen pinnalle myös esimerkiksi rouhittuja piparkakkuja tai muita pähkinöitä.
Kanelilla maustettu suklaafudge valmistuu helposti ja sopii hyvin joulun ruokalahjaksi. Voit käyttää fudgen pinnalle myös esimerkiksi rouhittuja piparkakkuja tai muita pähkinöitä.
Suklaafudge |
|
3 dl
|
Kuohukermaa
|
3 dl
|
ruokosokeria
|
0,5 dl
|
glukoosisiirappia
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
2 tl
|
kanelijauhetta
|
200 g
|
tummaa suklaata paloiteltuna
|
1 dl
|
rouhittua hasselpähkinää
|
1 tl
|
sormisuolaa
|
0,5 dl
|
kuivattua puolukkaa
|
Kuumenna kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa 116 asteeseen ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon Eleplant, kaneli, suklaa ja pähkinärouhe. Vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella noin 2–3 minuutin ajan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm) ja ripottele pinnalle sormisuola sekä kuivatut puolukat. Jäähdytä jääkaapissa noin 1 tunnin ajan. Kun massa on jäähtynyt, leikkaa fudge paloiksi. Säilytä suklaafudge jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.