Kalakeitto

Kalakeitto on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu monelle. Kalakeiton valmistuksessa tärkeää on kalapalojen lisääminen keiton sekaan vasta loppuvaiheessa, jolloin ne eivät mene ylikypsiksi niin nopeasti. Kalaksi keittoon sopivat monenlaiset kalat, joten valitse ne mielesi mukaan. Tutustu helppoon kalakeiton reseptiin, seuraa ohjeita ja herkuttele! (maidoton, kananmunaton, soijaton)

Kalakeitto

Kalakeitto on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu monelle. Kalakeiton valmistuksessa tärkeää on kalapalojen lisääminen keiton sekaan vasta loppuvaiheessa, jolloin ne eivät mene ylikypsiksi niin nopeasti. Kalaksi keittoon sopivat monenlaiset kalat, joten valitse ne mielesi mukaan. Tutustu helppoon kalakeiton reseptiin, seuraa ohjeita ja herkuttele! (maidoton, kananmunaton, soijaton)

4 annosta
40 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kalakeiton ainekset:

75
g
Eleplant-pala
500
g
kiinteää perunaa paloina kuorittuna ja paloiksi pilkottuna
500
g
porkkanaa paloina kuorittuna ja paloiteltuna
1
sipuli hienonnettuna
1
fenkoli hienonnettuna
10
maustepippuria
2
laakerinlehteä
1
l
kalalientä
200
g
ruodotonta vaalean kalan fileetä (esim. kuhaa tai ahventa) kuutioituna
200
g
ruodotonta lohifileetä kuutioituna
2,5
tl
suolaa
1
ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

Keiton päälle

2,5
rkl
Eleplantia

Valmistusohje

  1. Sulata Eleplant kattilassa.
  2. Lisää joukkoon vihannekset ja mausteet ja kuullota noin 3–5 minuuttia.
  3. Lisää päälle kalaliemi.
  4. Keitä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  5. Ota kattila pois liedeltä ja lisää lopuksi joukkoon kalakuutiot.
  6. Anna kalojen hautua kannen alla noin 5 minuutin ajan.
  7. Mausta kalakeitto suolalla ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettu tilli.
  8. Lisää lopuksi keiton päälle pari ruokalusikkaa Eleplantia tuomaan täyteläisyyttä.

Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.