Perinteinen kaalilaatikko on arkiruokien klassikkoherkku. Tällä helpolla ohjeella teet suussa sulavan kaalilaatikon käden käänteessä. Lihakaalilaatikosta saa helposti vegaanisen version korvaamalla jauhelihan esimerkiksi nyhtökauralla tai sienillä ja kanaliemen kasvisliemellä. Haluat sitten vanhanajan kaalilaatikkoa tai modernisoitua versiota, tällä reseptillä syntyvät molemmat.
Perinteinen kaalilaatikko on arkiruokien klassikkoherkku. Tällä helpolla ohjeella teet suussa sulavan kaalilaatikon käden käänteessä. Lihakaalilaatikosta saa helposti vegaanisen version korvaamalla jauhelihan esimerkiksi nyhtökauralla tai sienillä ja kanaliemen kasvisliemellä. Haluat sitten vanhanajan kaalilaatikkoa tai modernisoitua versiota, tällä reseptillä syntyvät molemmat.
Kaalilaatikko: |
|
2 rkl
|
Eleplantia
|
400 g
|
naudan jauhelihaa
|
1 tl
|
hienoa merisuolaa
|
1
|
sipuli
|
1
|
keräkaali (n. 700–800 g)
|
2 dl
|
riisiä tai ohrasuurimoita
|
8 dl
|
kanalientä
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1 tl
|
kuivattua timjamia
|
1 tl
|
kuivattua meiramia
|
1,5 rkl
|
suolaa
|
3 rkl
|
korppujauhoja
|
3 rkl
|
tummaa siirappia
|
3 rkl
|
Eleplantia
|
tarjoiluun puolukkahilloa ja suolakurkkuja
|
1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle Eleplant, jauheliha ja hieno merisuola.
2. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja kypsennä noin 3–4 minuuttia kunnes sipuli on ruskistunut.
3. Halkaise kaali puoliksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
4. Laita kaalisuikaleet kattilaan riisin ja kanaliemen kanssa.
5. Keitä kunnes riisi ja kaali ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa nestettä, jos vaikuttaa, että neste on haihtunut ja riisi on vielä raakaa.
6. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja mausteet keskenään. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
7. Levitä seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
8. Levitä tumma siirappi tasaisesti korppujauhojen päälle.
9. Laita lopuksi päälle Eleplantia nokareina.
10. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laatikon pinnan pitäisi olla kullanruskea.
11. Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon ja suolakurkkulohkojen kanssa.