Hunajalla glaseeratut porkkanat sopivat alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Täysin vegaanisen annoksen saat käyttämällä hunajan tilalla vaahterasiirappia. (maidoton, kananmunaton, soijaton)
Hunajalla glaseeratut porkkanat sopivat alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Täysin vegaanisen annoksen saat käyttämällä hunajan tilalla vaahterasiirappia. (maidoton, kananmunaton, soijaton)
Ainekset: |
|
600 g
|
värillisiä porkkanoita
|
2 tl
|
suolaa
|
2 rkl
|
Eleplantia sulatettuna
|
Hunajaglaseeraus |
|
75 g
|
Eleplant-pala
|
1 dl
|
hunajaa
|
1
|
sitruunan mehu ja kuori
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl
|
jauhettua inkivääriä
|
0,5 tl
|
suolaa
|
Koristeluun |
|
1
|
ruukku tuoretta rakuunaa
|
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja ripottele päälle suolaa ja sulatettu Eleplant. Paahda porkkanoita uunissa 30 minuutin ajan.
Sulata Eleplant ja hunaja kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia kunnes seos on keittynyt paksummaksi. Mausta sitruunan mehulla ja kuorella sekä mausteilla. Pyörittele kypsät porkkanat kattilassa glaseerauksessa niin, että kastike tarttuu porkkanoiden pintaan kiinni. Koriste hunajaporkkanat lopuksi rakuunan lehdillä.
Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.