Bataattilaatikko on herkullinen vaihtoehto joulunpöytään. Bataattisoseen tekeminen itse on nopeaa, mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä kaupasta saatavaa valmista sosetta. Saat tehtyä bataattilaatikosta vegaanisen jättämällä kananmunan pois. (maidoton, soijaton)
Bataattilaatikko on herkullinen vaihtoehto joulunpöytään. Bataattisoseen tekeminen itse on nopeaa, mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä kaupasta saatavaa valmista sosetta. Saat tehtyä bataattilaatikosta vegaanisen jättämällä kananmunan pois. (maidoton, soijaton)
Ainekset: |
|
1 kg
|
bataattia kuorittuna ja pilkottuna
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
1
|
kananmuna
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
1 dl
|
kaurafraichea
|
1 tl
|
jauhettua muskottipähkinää
|
2 tl
|
suolaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
Pinnalle |
|
1 dl
|
korppujauhoja
|
3 rkl
|
Eleplantia
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
Keitä bataattipalat kypsiksi kattilassa. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.
Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Sekoita keskenään bataattisose, kananmuna, kaurafraiche ja mausteet. Laita massa uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja levitä päälle Eleplant-nokareita sekä siirappi. Paista bataattilaatikko 180-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.