Banh mi -patongit

Banh mi on vietnamilainen katuruokaklassikko. Patongit sopivat hyvin niin illanistujaisiin, evääksi kuin välipalaksikin. Possun sijasta täytteeksi voit valmistaa esimerkiksi paistettua tofua tai kanaa.

Banh mi -patongit

Banh mi on vietnamilainen katuruokaklassikko. Patongit sopivat hyvin niin illanistujaisiin, evääksi kuin välipalaksikin. Possun sijasta täytteeksi voit valmistaa esimerkiksi paistettua tofua tai kanaa.

4 annosta
aktiivinen 40 min, passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

400
g
possun kylkeä tai kasleria paloina
1
tl
chilirouhetta
1
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
suolaa
75
g
Eleplant-pala
1
dl
hoisin-kastiketta
3
dl
lihalientä

Salaatin marinadi

0,5
dl
soijaa
0,5
dl
omenaviinietikkaa
0,5
dl
sokeria
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Salaatti

1
porkkana suikaloituna
1
paksoi suikaloituna
0,5
kurkku viipaloituna
3
retiisiä viipaloituna
1
vihreä chili hienonnettuna
1
ruukku korianteria hienonnettuna

Patonki

1
patonki (380 g) neljään osaan leikattuna ja halkaistuna
3
rkl
Eleplantia huoneenlämpöisenä (voiteluun)
3
rkl
sriracha-kastiketta

Valmistusohje

  1. Pyöritä possupalat mausteissa. Ruskista possu Eleplantin kanssa kasarissa.
  2. Lisää joukkoon hoisin-kastike sekä lihaliemi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Jos liemi haihtuu, lisää tarvittaessa lihalientä. Ota kypsä liha pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuutin ajan.
  3. Sekoita salaatin marinadin ainekset sekaisin.
  4. Lisää marinadin joukkoon salaatin ainekset, sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin 10 minuutin ajan.
  5. Voitele patongit Eleplantilla. Laita päälle sriracha-kastiketta ja haudutettua possua. Viimeistele banh mi -patongit lopuksi salaatilla.