Banh mi on vietnamilainen leipä, joka valloittaa! Se on katuruokaklassikko, täytetty herkkuleipä, jossa rapean patongin, mehukkaan lihan ja raikkaiden kasvisten yhdistelmästä muodostuu vastustamaton kokonaisuus. Banh mi -patongit sopivat niin illanistujaisiin, evääksi kuin herkulliseksi lounaaksikin. Täytteeksi voit valita perinteisen possun, paistetun tofun tai kanan – makunautinto on taattu!
Banh mi on vietnamilainen leipä, joka valloittaa! Se on katuruokaklassikko, täytetty herkkuleipä, jossa rapean patongin, mehukkaan lihan ja raikkaiden kasvisten yhdistelmästä muodostuu vastustamaton kokonaisuus. Banh mi -patongit sopivat niin illanistujaisiin, evääksi kuin herkulliseksi lounaaksikin. Täytteeksi voit valita perinteisen possun, paistetun tofun tai kanan – makunautinto on taattu!
Bahn mi -patongit saavat inspiraationsa tulisesta katuruoasta. Kokeile myös mausteisia kanagyroksia.
Ainekset |
|
400 g
|
possun kylkeä tai kasleria paloina
|
1 tl
|
chilirouhetta
|
1 tl
|
jauhettua korianterinsiementä
|
1 tl
|
suolaa
|
75 g
|
Eleplant-pala
|
1 dl
|
hoisin-kastiketta
|
3 dl
|
lihalientä
|
Salaatin marinadi |
|
0,5 dl
|
soijaa
|
dl
|
omenaviinietikkaa
|
0,5 dl
|
sokeria
|
1 rkl
|
kalakastiketta
|
1 rkl
|
seesaminsiemeniä
|
Salaatti |
|
1
|
porkkana suikaloituna
|
1
|
paksoi suikaloituna
|
0,5
|
kurkku viipaloituna
|
3
|
retiisiä viipaloituna
|
1
|
vihreä chili hienonnettuna
|
1
|
ruukku korianteria hienonnettuna
|
Patonki |
|
1
|
patonki (380 g) neljään osaan leikattuna ja halkaistuna
|
3 rkl
|
Eleplantia huoneenlämpöisenä (voiteluun)
|
3 rkl
|
sriracha-kastiketta
|