Yrteillä maustettu sitruunarisotto

Valmista reseptillämme herkullinen sitruunarisotto, jonka mausteena käytetyt yrtit, rakuuna ja lehtipersilja, sekä shalottisipuli ja varsiselleri, tekevät siitä todellisen makujen sinfonian. Täyteläinen ja maukas sitruunarisotto ei jätä ketään kylmäksi. Sitruunarisotossa, kuten risotoissa ylipäätään, on tärkeintä valvoa riisin kypsymistä ja sekoittaa kysyviä riisejä tasaisin väliajoin. Jos kattilassa on liian vähän nestettä riisi palaa helposti pohjaan ja kypsyy epätasaisesti. Vältä kuitenkin liiallista sekoittamista, sillä se voi tehdä risotosta tahmeaa. Ohjeessamme olevan sitruunan voi muuten korvata myös jollain muulla sitrushedelmällä. Voit esimerkiksi hyödyntää satokauden tuotteita ja tehdä sitruunarisoton sijaan veriappelsiinirisoton. (gluteeniton, sisältää sipulia ja valkosipulia)

Yrteillä maustettu sitruunarisotto

Valmista reseptillämme herkullinen sitruunarisotto, jonka mausteena käytetyt yrtit, rakuuna ja lehtipersilja, sekä shalottisipuli ja varsiselleri, tekevät siitä todellisen makujen sinfonian. Täyteläinen ja maukas sitruunarisotto ei jätä ketään kylmäksi. Sitruunarisotossa, kuten risotoissa ylipäätään, on tärkeintä valvoa riisin kypsymistä ja sekoittaa kysyviä riisejä tasaisin väliajoin. Jos kattilassa on liian vähän nestettä riisi palaa helposti pohjaan ja kypsyy epätasaisesti. Vältä kuitenkin liiallista sekoittamista, sillä se voi tehdä risotosta tahmeaa. Ohjeessamme olevan sitruunan voi muuten korvata myös jollain muulla sitrushedelmällä. Voit esimerkiksi hyödyntää satokauden tuotteita ja tehdä sitruunarisoton sijaan veriappelsiinirisoton. (gluteeniton, sisältää sipulia ja valkosipulia)

6 annosta
35 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Sitruunarisotto

1
shalottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
varsisellerin varsi
0,5
dl
oliiviöljyä
1
l
kasvislientä
3,5
dl
risottoriisiä
2
dl
kuohuviiniä tai valkoviiniä
100
g
Eleplant-pala kuutioituna
1,5
dl
raastettua parmesanjuustoa
2
sitruunan mehu sekä raastettu kuori
1
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
ruukku
rakuunaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Hienonna shalottisipuli, valkosipulinkynsi ja varsiselleri veitsellä.
  2. Kuumenna oliiviöljy pinnoitetussa paistinpannussa tai kattilassa.
  3. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä muutama minuutti, mutta älä anna niiden ruskistua.
  4. Lämmitä kasvisliemi kuumaksi toisessa kattilassa.
  5. Lisää sipuleiden joukkoon risottoriisi, kuullota jälleen noin 2 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon valkoviini. Anna valkoviinin keittyä niin, että se haihtuu pannulta pois.
  7. Aloita kasvisliemen lisääminen riisin joukkoon. Lisää kerrallaan vain sen verran, että riisi peittyy.
  8. Anna nesteen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan määrän kasvislientä.
  9. Lisää kypsän risottoriisin joukkoon Eleplant ja sekoita.
  10. Lisää myös parmesanjuusto.
  11. Jatka sekoittamista kunnes Eleplant ja juusto ovat sekoittuneet risottoriisin joukkoon.
  12. Lisää lopuksi riisin joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste, yrtit sekä suola ja pippuri.

Voit säästää halutessasi osan sitruunan kuoresta ja yrteistä koristeluun ja ripotella sitä lopuksi risoton päälle.