Valmista reseptillämme herkullinen sitruunarisotto, jonka mausteena käytetyt yrtit, rakuuna ja lehtipersilja, sekä shalottisipuli ja varsiselleri, tekevät siitä todellisen makujen sinfonian. Täyteläinen ja maukas sitruunarisotto ei jätä ketään kylmäksi. Sitruunarisotossa, kuten risotoissa ylipäätään, on tärkeintä valvoa riisin kypsymistä ja sekoittaa kysyviä riisejä tasaisin väliajoin. Jos kattilassa on liian vähän nestettä riisi palaa helposti pohjaan ja kypsyy epätasaisesti. Vältä kuitenkin liiallista sekoittamista, sillä se voi tehdä risotosta tahmeaa. Ohjeessamme olevan sitruunan voi muuten korvata myös jollain muulla sitrushedelmällä. Voit esimerkiksi hyödyntää satokauden tuotteita ja tehdä sitruunarisoton sijaan veriappelsiinirisoton. (gluteeniton, sisältää sipulia ja valkosipulia)
Valmista reseptillämme herkullinen sitruunarisotto, jonka mausteena käytetyt yrtit, rakuuna ja lehtipersilja, sekä shalottisipuli ja varsiselleri, tekevät siitä todellisen makujen sinfonian. Täyteläinen ja maukas sitruunarisotto ei jätä ketään kylmäksi. Sitruunarisotossa, kuten risotoissa ylipäätään, on tärkeintä valvoa riisin kypsymistä ja sekoittaa kysyviä riisejä tasaisin väliajoin. Jos kattilassa on liian vähän nestettä riisi palaa helposti pohjaan ja kypsyy epätasaisesti. Vältä kuitenkin liiallista sekoittamista, sillä se voi tehdä risotosta tahmeaa. Ohjeessamme olevan sitruunan voi muuten korvata myös jollain muulla sitrushedelmällä. Voit esimerkiksi hyödyntää satokauden tuotteita ja tehdä sitruunarisoton sijaan veriappelsiinirisoton. (gluteeniton, sisältää sipulia ja valkosipulia)
Sitruunarisotto |
|
1
|
shalottisipuli
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
1
|
varsisellerin varsi
|
0,5 dl
|
oliiviöljyä
|
1 l
|
kasvislientä
|
3,5 dl
|
risottoriisiä
|
2 dl
|
kuohuviiniä tai valkoviiniä
|
100 g
|
Eleplant-pala kuutioituna
|
1,5 dl
|
raastettua parmesanjuustoa
|
2
|
sitruunan mehu sekä raastettu kuori
|
1 ruukku
|
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
1 ruukku
|
rakuunaa hienonnettuna
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
Voit säästää halutessasi osan sitruunan kuoresta ja yrteistä koristeluun ja ripotella sitä lopuksi risoton päälle.