Vintage-kakku

Vintage-kakku on makujen taideteos, jossa herkullinen täyte saa makunsa raikkaista vadelmista ja sitruunamehusta. Tämä trendaava, upea vanhanajan täytekakku on juhlapöydän kruunu ja kaiken vaivan arvoinen. Valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä valmistusvaiheita on useita ja kakku tarvitsee hyytymiseen ainakin 4 tuntia, mielellään jopa yön yli. Kakun täytteet ovat helposti muunneltavissa, ja värit ovat muunneltavissa mielesi mukaan; voit valita hillitymmän tai villimmän ilmeen. Eleplantista valmistettu voikreemi on kauniin valkoinen, mikä tekee siitä täydellisen pohjan koristeille. Anna luovuutesi lentää ja luo vadelmatäytekakusta oma mestariteoksesi! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Vintage-kakku

Vintage-kakku on makujen taideteos, jossa herkullinen täyte saa makunsa raikkaista vadelmista ja sitruunamehusta. Tämä trendaava, upea vanhanajan täytekakku on juhlapöydän kruunu ja kaiken vaivan arvoinen. Valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä valmistusvaiheita on useita ja kakku tarvitsee hyytymiseen ainakin 4 tuntia, mielellään jopa yön yli. Kakun täytteet ovat helposti muunneltavissa, ja värit ovat muunneltavissa mielesi mukaan; voit valita hillitymmän tai villimmän ilmeen. Eleplantista valmistettu voikreemi on kauniin valkoinen, mikä tekee siitä täydellisen pohjan koristeille. Anna luovuutesi lentää ja luo vadelmatäytekakusta oma mestariteoksesi! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

20 annosta
3 h. passiivinen 12 h
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Kakkupohja

8
kananmunaa
4
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoa
1,5
dl
maissitärkkelystä
50
g
Eleplant-pala

Kakun täyte

5
liivatelehteä
4
dl
kermaa
1,5
dl
sokeria
400
g
tuorejuustoa
1
sitruunan mehu
2
dl
tuoreita vadelmia

Kostutus

1,5
dl
sitruunamehua
1
dl
vettä

Voikreemi

750
g
Eleplant-pala
750
g
tomusokeria
1
tuubi
vihreää pastaväriä
(reseptikuvan kakussa käytetty Rainbow Dustin ProGel pastaväriä Holly Green)

Kakun koristeluun

kultaisia nonparelleja
sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita

Valmistusohje

  1. Valmista kakkupohja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä maissitärkkelys ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita käännellen.
  4. Sulata Eleplant ja sekoita hieman jäähtyneenä varovasti taikinan joukkoon.
  5. Vuoraa kaksi 18−20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina tasan kahteen vuokaan.
  6. Paista kakkupohjia 160-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys esimerkiksi hammastikulla. Pohja on kypsä, mikäli tikkuun ei tartu tahmeaa taikinaa.
  7. Anna pohjien jäähtyä hyvin, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa pohjat halki kahteen osaan.
  8. Valmista kakun täyte.
  9. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  10. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto.
  11. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Lisää seos kermavaahdon joukkoon.
  12. Ota massasta kolmasosa eri kulhoon ja lisää joukkoon tuoreita vadelmia.
  13. Kokoa kakku reunakalvolla tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan sisälle, tällöin kakusta tulee varmasti suora.
  14. Kostuta pohja sitruunamehun ja veden seoksella. Lisää kolmasosa sitruunamoussesta. Lisää seuraava pohja, kostuta ja lisää vadelmatäytekerros. Lisää jälleen pohja, kostuta ja lisää sitruunatäyte. Lisää päälle viimeinen kakkupohjakerros ja kostuta pinta.
  15. Laita päällekkäin kaksi samankokoista irtopohjavuokaa, mikäli et omista korkeaa vuokaa, kakun tulisi mahtua koko korkeudessaan vuoan sisälle.
  16. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään, jotta täytteet ovat täysin hyytyneet ja kakku asettunut.
  17. Valmista voikreemi.
  18. Ota Eleplant hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen voikreemin valmistusta.
  19. Vaahdota pehmeä Eleplant ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi.
  20. Jaa kreemi neljään eri kulhoon, jotta voit värjätä vihreän eri sävyjä. Eniten tarvitaan tumminta vihreää massaa, mikäli haluat kakusta tummanvihreän.
  21. Jaa massasta noin puolet yhteen kulhoon ja puolet kolmen kulhon kesken.
  22. Jätä yksi kulho värjäämättä. Seuraavaan ihan pieni tippa vihreää, seuraavaan kaksi tippaa ja tummanvihreään kreemiin väriä tarvitaan vähintään 1 teelusikka. Voit lisätä väriä aina hieman ja sekoittaa, jolloin näet sävyn parhaiten.
  23. Laita tummanvihreä massa ilman tyllaa pursotinpussiin ja muut sävyt tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
  24. Kuorruta kakku. Pyörivä alusta helpottaa kakun pursotusta huomattavasti.
  25. Laita kakku pyörivälle alustalle tai valitsemallesi kakkuvadille. Aloita pursottamaan tummanvihreää massaa alhaalta ylöspäin kiertäen kakun ympäri. Kun pääset ylös, kuorruta vielä pinta kauttaaltaan massalla.
  26. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla paletilla tasaiseksi. Voit käyttää apuna myös tasoituslastaa.
  27. Pursota vintage-kakkuun haluamiasi eri sävyisiä ja mallisia pursotuksia.
  28. Koristele lopuksi kultaisilla nonparelleilla ja säilykekirsikoilla.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).