Vintage-kakku on makujen taideteos, jossa herkullinen täyte saa makunsa raikkaista vadelmista ja sitruunamehusta. Tämä trendaava, upea vanhanajan täytekakku on juhlapöydän kruunu ja kaiken vaivan arvoinen. Valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä valmistusvaiheita on useita ja kakku tarvitsee hyytymiseen ainakin 4 tuntia, mielellään jopa yön yli. Kakun täytteet ovat helposti muunneltavissa, ja värit ovat muunneltavissa mielesi mukaan; voit valita hillitymmän tai villimmän ilmeen. Eleplantista valmistettu voikreemi on kauniin valkoinen, mikä tekee siitä täydellisen pohjan koristeille. Anna luovuutesi lentää ja luo vadelmatäytekakusta oma mestariteoksesi! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)
Vintage-kakku on makujen taideteos, jossa herkullinen täyte saa makunsa raikkaista vadelmista ja sitruunamehusta. Tämä trendaava, upea vanhanajan täytekakku on juhlapöydän kruunu ja kaiken vaivan arvoinen. Valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä valmistusvaiheita on useita ja kakku tarvitsee hyytymiseen ainakin 4 tuntia, mielellään jopa yön yli. Kakun täytteet ovat helposti muunneltavissa, ja värit ovat muunneltavissa mielesi mukaan; voit valita hillitymmän tai villimmän ilmeen. Eleplantista valmistettu voikreemi on kauniin valkoinen, mikä tekee siitä täydellisen pohjan koristeille. Anna luovuutesi lentää ja luo vadelmatäytekakusta oma mestariteoksesi! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)
Kakkupohja |
|
8
|
kananmunaa
|
4 dl
|
sokeria
|
3 dl
|
vehnäjauhoa
|
1,5 dl
|
maissitärkkelystä
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
Kakun täyte |
|
5
|
liivatelehteä
|
4 dl
|
kermaa
|
1,5 dl
|
sokeria
|
400 g
|
tuorejuustoa
|
1
|
sitruunan mehu
|
2 dl
|
tuoreita vadelmia
|
Kostutus |
|
1,5 dl
|
sitruunamehua
|
1 dl
|
vettä
|
Voikreemi |
|
750 g
|
Eleplant-pala
|
750 g
|
tomusokeria
|
1 tuubi
|
vihreää pastaväriä
|
(reseptikuvan kakussa käytetty Rainbow Dustin ProGel pastaväriä Holly Green)
|
|
Kakun koristeluun |
|
kultaisia nonparelleja
|
|
sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita
|
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).