Valkosipulipatonki

Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi tai voit nauttia herkullisesta patongista myös ihan sellaisenaan. Valkosipulipatonki on nopea valmistaa ja reseptimme on muutenkin mukavan helppo. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan.

Valkosipulipatonki

Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi tai voit nauttia herkullisesta patongista myös ihan sellaisenaan. Valkosipulipatonki on nopea valmistaa ja reseptimme on muutenkin mukavan helppo. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan.

6 annosta
20 min
Helppo
Valkosipulipatonki

Tuore ja herkullinen valkosipulipatonki täydentää upeasti linssibolognesen ja sitruunavoispagetin makuja, kokeile yhdessä!

 
 
Annosta

Ainekset

Patonki

1
maalaispatonki

Valkosipulivoi patonkiin

200
g
Eleplant huoneenlämpöisenä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
1
ruukku
persiljaa hienonnettuna
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1
tl
suolaa
ripaus savupaprikaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa terävällä veitsellä patonkiin noin puoleen väliin asti meneviä viiltoja. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita maustevoin ainekset käsivatkaimella sekaisin. Levitä lastalla tai lusikalla maustevoita patongin viiltojen väliin. 
  3. Paista valkosipulipatonki 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia kunnes maustevoi on sulanut.
  4. Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.