Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan. (sisältää gluteiinia)
Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan. (sisältää gluteiinia)
Ainekset: |
|
1
|
maalaispatonki
|
Maustevoi |
|
200 g
|
Eleplant huoneenlämpöisenä
|
2
|
valkosipulinkynttä raastettuna
|
1 ruukku
|
persiljaa hienonnettuna
|
0,5 tl
|
mustapippuria rouhittuna
|
1 tl
|
suolaa
|
ripaus savupaprikaa
|
Leikkaa patonkiin noin puoleen väliin asti meneviä viiltoja. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita maustevoin ainekset käsivatkaimella sekaisin. Levitä lastalla tai lusikalla maustevoita patongin viiltojen väliin. Paista valkosipulipatonki 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia kunnes maustevoi on sulanut.
Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.