Valkosipulipatonki

Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan. (sisältää gluteiinia)

Valkosipulipatonki

Valkosipulimaustevoilla täytetty patonki sopii erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi. Voit halutessasi käyttää maustevoita myös esimerkiksi lihan tai kasvisten päälle makua tuomaan. (sisältää gluteiinia)

6 annosta
20 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

1
maalaispatonki

Maustevoi

200
g
Eleplant huoneenlämpöisenä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
1
ruukku
persiljaa hienonnettuna
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1
tl
suolaa
ripaus savupaprikaa

Valmistusohje

Leikkaa patonkiin noin puoleen väliin asti meneviä viiltoja. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita maustevoin ainekset käsivatkaimella sekaisin. Levitä lastalla tai lusikalla maustevoita patongin viiltojen väliin. Paista valkosipulipatonki 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia kunnes maustevoi on sulanut.

Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti Eleplant kasvirasvalevitettä tai Eleplant kasvimargariinia. Molemmilla onnistut.