Kanelilla maustettu suklaafudge

Kanelilla maustettu suklaafugde valmistuu helposti ja sopii hyvin joulun ruokalahjaksi. Voit käyttää fudgen pinnalle myös esimerkiksi rouhittuja piparkakkuja tai muita pähkinöitä. (laktoositon, gluteiiniton, sisältää pähkinää)

Kanelilla maustettu suklaafudge

Kanelilla maustettu suklaafugde valmistuu helposti ja sopii hyvin joulun ruokalahjaksi. Voit käyttää fudgen pinnalle myös esimerkiksi rouhittuja piparkakkuja tai muita pähkinöitä. (laktoositon, gluteiiniton, sisältää pähkinää)

10 annosta
1 h 15 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

3
dl
Kuohukermaa
3
dl
ruokosokeria
0,5
dl
glukoosisiirappia
50
g
Eleplant-pala
2
tl
kanelijauhetta
200
g
tummaa suklaata paloiteltuna
1
dl
rouhittua hasselpähkinää
1
tl
sormisuolaa
0,5
dl
kuivattua puolukkaa

Valmistusohje

Kuumenna kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa 116 asteeseen ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon Eleplant, kaneli, suklaa ja pähkinärouhe. Vatkaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimella noin 2–3 minuutin ajan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm) ja ripottele pinnalle sormisuola sekä kuivatut puolukat. Jäähdytä jääkaapissa noin 1 tunnin ajan. Kun massa on jäähtynyt, leikkaa fudge paloiksi. Säilytä suklaafudge jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.