Vaahdotettu ruskistettu levite

Vaahdotettu, ruskistettu Eleplant tuo ruokaan kuohkeutta ja pähkinäistä makua. Sopii niin leivän päälle, annosten viimeistelyyn kuin ruoanlaittoonkin, ja tekee helposti arkisestakin ruokahetkestä makuelämyksen. Eleplantilla onnistut myös resepteissä, joissa normaalisti tarvittaisiin voita.

Vaahdotettu ruskistettu levite

Vaahdotettu, ruskistettu Eleplant tuo ruokaan kuohkeutta ja pähkinäistä makua. Sopii niin leivän päälle, annosten viimeistelyyn kuin ruoanlaittoonkin, ja tekee helposti arkisestakin ruokahetkestä makuelämyksen. Eleplantilla onnistut myös resepteissä, joissa normaalisti tarvittaisiin voita.

15 min
Helppo
Vaahdotettu ruskistettu levite

Voit käyttää vaahdotettua ruskistettua levitettä esimerkiksi Eleplantin saaristolaisleivän, briossileivän sekä kurpitsasämpylöiden kanssa. 

Ainekset

Ohje

500
g
Eleplant pala
Sormisuolaa tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Leikkaa Eleplant puoliksi. Kuutioi puolet ja anna pehmetä kulhossa huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna toinen puolikas kattilassa kevyesti sekoittaen, kunnes Eleplant kiehahtaa ja saa pähkinäisen tuoksun sekä kauniin värin (noin 140 °C). Anna jäähtyä ja jähmettyä hieman.
  3. Sekoita ruskistettu levite ja kuutiot yhteen. Vatkaa kuohkeaksi. Tarjoile sormisuolan kera. Täydellinen levite leivälle tai annosten viimeistelyyn.

Tämä herkullinen resepti on tehty yhteistyössä huippukokin Petra Väänäsen kanssa.