Uunifeta hunajalla ja kasviksilla

Uunifeta on helposti yhdessä vuoassa valmistuva ruoka, joka soveltuu nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena kalalle tai kanalle. Tässä kreikkalaisessa ruoassa fetaa kypsennetään uunissa mehevän pehmeäksi kukkakaalin ja makeiden kirsikkatomaattien kanssa. Hunaja korostaa juuston suolaisuutta, ja ras el hanout -mausteseos tuo annokseen lämmintä, itämaista syvyyttä.

Uunifeta hunajalla ja kasviksilla

Uunifeta on helposti yhdessä vuoassa valmistuva ruoka, joka soveltuu nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena kalalle tai kanalle. Tässä kreikkalaisessa ruoassa fetaa kypsennetään uunissa mehevän pehmeäksi kukkakaalin ja makeiden kirsikkatomaattien kanssa. Hunaja korostaa juuston suolaisuutta, ja ras el hanout -mausteseos tuo annokseen lämmintä, itämaista syvyyttä.

4 annosta
45 min
Helppo
Uunifeta hunajalla ja kasviksilla

Kreikkalainen keittiö

Kreikkalaisen keittiön ystäville riittää makuelämyksiä myös Eleplantin muista resepteistä. Kokeile esimerkiksi meheviä Eleplant-kanagyroksia, jotka tuovat Välimeren maut herkullisesti lautaselle.

 
 
Annosta

Ainekset

Kreikkalainen uunifeta

1
kukkakaali paloiteltuna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
0,5
dl
Eleplant juoksevaa
1,5
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
200
g
fetajuustoa
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
hunajaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
(mintun lehtiä)

Valmistusohje

Kreikkalainen uunifeta

  1. Pyörittele kukkakaalipalat ja kirsikkatomaatit Eleplantin sekä mausteiden kanssa sekaisin. 
  2. Laita feta uunivuoan keskelle ja asettele kukkakaalit sekä tomaatit fetan ympärille. Mausta feta seesaminsiemenillä, hunajalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuutin ajan.
  3. Koristele valmis uunifeta halutessasi mintulla.