Uunifeta on helposti yhdessä vuoassa valmistuva ruoka, joka soveltuu nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena kalalle tai kanalle. Tässä kreikkalaisessa ruoassa fetaa kypsennetään uunissa mehevän pehmeäksi kukkakaalin ja makeiden kirsikkatomaattien kanssa. Hunaja korostaa juuston suolaisuutta, ja ras el hanout -mausteseos tuo annokseen lämmintä, itämaista syvyyttä.
Uunifeta on helposti yhdessä vuoassa valmistuva ruoka, joka soveltuu nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena kalalle tai kanalle. Tässä kreikkalaisessa ruoassa fetaa kypsennetään uunissa mehevän pehmeäksi kukkakaalin ja makeiden kirsikkatomaattien kanssa. Hunaja korostaa juuston suolaisuutta, ja ras el hanout -mausteseos tuo annokseen lämmintä, itämaista syvyyttä.
Kreikkalaisen keittiön ystäville riittää makuelämyksiä myös Eleplantin muista resepteistä. Kokeile esimerkiksi meheviä Eleplant-kanagyroksia, jotka tuovat Välimeren maut herkullisesti lautaselle.
Kreikkalainen uunifeta |
|
1
|
kukkakaali paloiteltuna
|
250 g
|
kirsikkatomaatteja puolitettuna
|
0,5 dl
|
Eleplant juoksevaa
|
1,5 tl
|
ras el hanout -mausteseosta
|
1 tl
|
suolaa
|
200 g
|
fetajuustoa
|
1 rkl
|
seesaminsiemeniä
|
1 rkl
|
hunajaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
(mintun lehtiä)
|