Skagenpiirakka

Skagenpiirakka on klassisen toast skagenin innoittama suolainen piirakka, joka tarjoaa herkullisen vaihtoehdon perinteisille suolaisille tarjottaville. Täyteläinen katkaraputäyte tekee siitä houkuttelevan suolaisen piirakan, ja koristelussa voi käyttää sesongin yrttejä ja kasviksia luovuuden mukaan. Tämä piirakka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäölläänkin, tarjoten vieraille monipuolisen ja maukkaan suolaisen nautinnon.

Skagenpiirakka

Skagenpiirakka on klassisen toast skagenin innoittama suolainen piirakka, joka tarjoaa herkullisen vaihtoehdon perinteisille suolaisille tarjottaville. Täyteläinen katkaraputäyte tekee siitä houkuttelevan suolaisen piirakan, ja koristelussa voi käyttää sesongin yrttejä ja kasviksia luovuuden mukaan. Tämä piirakka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäölläänkin, tarjoten vieraille monipuolisen ja maukkaan suolaisen nautinnon.

14 annosta
aktiivinen 1½ h, passiivinen 5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pohja

100
g
Eleplant pala
200
g
saaristolaisleipää murustettuna

Suolaisen piirakan täyte

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
350
g
creme fraichea
3
rkl
majoneesia
1
ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna
1
punasipuli hienonnettuna
1
tl
mustapippuria rouhittuna
400
g
katkarapuja tai jokirapuja valutettuna
1,5
tl
suolaa
1
rkl
karkeaa sinappia
4
liivatelehteä
1
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2
rkl
vettä

Koristeluun

1
kurkku
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Ruskista Eleplant kattilassa, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Sekoita kulhossa ruskistettu Eleplant ja saaristolaisleipämuru. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) reunoilta ja pohjalta leivinpaperilla. Levitä saaristolaisleipämuru tasaisesti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka kylmään jähmettymään.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla tuorejuusto ja creme fraiche kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon varovasti nuolijalla nostellen kaikki muut ainekset sitruunan mehua ja kuorta, vettä ja liivatelehtiä lukuun ottamatta.
  3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä sitruunamehu ja vesi kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois, lisää liivatteet lämpimän sitruunamehun joukkoon, lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja anna seoksen jäähtyä noin minuutin ajan. Lisää liivatteet rapumassan joukkoon nuolijalla sekoittaen.
  4. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle ja siirrä kelmulla peitettynä jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä vähintään 5 tunnin ajan.
  5. Koristele skagenpiirakka ennen tarjoilua kurkusta kuorimaveitsellä tehdyillä pitkillä viipaleilla ja syötävillä kukilla.