Raikas sitruunapiirakka marengeilla

Klassinen sitruunapiirakka sopii täydellisesti kevääseen. Sitruunapiirakka on kirpeän raikas herkku, joka saa makeutta rapeista marengeista. Sitruunapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä. (pähkinätön)

Raikas sitruunapiirakka marengeilla

Klassinen sitruunapiirakka sopii täydellisesti kevääseen. Sitruunapiirakka on kirpeän raikas herkku, joka saa makeutta rapeista marengeista. Sitruunapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä. (pähkinätön)

8 annosta
60 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Piirakkapohja

100
g
Eleplant-pala
2
dl
tomusokeria
1
kananmuna
2,5
dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sitruunatäyte

2
dl
sitruunan mehua ja raastetut kuoret
3,5
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
4
kananmunaa
2
keltuaista
2
liivatetta
100
g
Eleplant-pala

Marengit

2
valkuaista
2
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua

Valmistusohje

1. Sekoita huoneenlämpöinen Eleplant ja tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää kananmuna, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikinapohja tasaiseksi Eleplantilla voideltuun piirasvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

3. Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehu. Laita mehu kattilaan, lisää sokeri, maissitärkkelys ja kananmunat. Kuumenna seos keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu paksummaksi ja pintaan nousee kuplia. Siirrä kattila sivuun liedeltä. Lisää joukkoon liotetut liivatteet sekä kuutioitu Eleplant ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada sitruunatäyte paistetun pohjan päälle ja hyydytä sitruunapiirasta jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

5. Valmista marengit vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Viimeistele marenkimassa sitruunamehulla ja laita massa pursotinpussiin. Pursota marengit leivinpaperin päälle pellille ja kuivata 90-asteisessa uunissa marenkien koosta riippuen noin 1–2 tuntia. Voit myös oikaista käyttämällä valmiita marenkeja.