Sitruunankuorella maustettu mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka saa uuden vivahteen sitruunasta, joka raikastaa makua herkullisesti. Tässä reseptissä murotaikina, joka on tärkeä osa mustikkapiirakkaa, valmistetaan ensin ja annetaan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen vuokaan laittamista. Voit käyttää pakastemustikoiden sijasta myös tuoreita mustikoita, ja maissitärkkelyksen voi tarvittaessa korvata perunajauhoilla. Tämä perinteinen mustikkapiirakka murotaikinalla tarjoaa suussa sulavan yhdistelmän perinteisiä makuja ja uudenlaista raikkautta. Valmista helposti ja nauti taivaallisesta mustikkapiirakasta! (soijaton, sisältää kananmunaa)

Sitruunankuorella maustettu mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka saa uuden vivahteen sitruunasta, joka raikastaa makua herkullisesti. Tässä reseptissä murotaikina, joka on tärkeä osa mustikkapiirakkaa, valmistetaan ensin ja annetaan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen vuokaan laittamista. Voit käyttää pakastemustikoiden sijasta myös tuoreita mustikoita, ja maissitärkkelyksen voi tarvittaessa korvata perunajauhoilla. Tämä perinteinen mustikkapiirakka murotaikinalla tarjoaa suussa sulavan yhdistelmän perinteisiä makuja ja uudenlaista raikkautta. Valmista helposti ja nauti taivaallisesta mustikkapiirakasta! (soijaton, sisältää kananmunaa)

6 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Murotaikina

150
g
Eleplant-pala
1,5
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoa
0,5
tl
suolaa
1,5
tl
kardemummarouhetta
1
tl
kanelijauhetta
1
kananmuna
2
rkl
Eleplantia piirakkavuoan voiteluun

Täyte

500
g
pakastemustikoita sulatettuna
4
rkl
maissitärkkelystä
5
rkl
tomusokeria

Viimeistelyyn

tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

  1. Vatkaa Eleplant ja sokeri vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella.
  2. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola, kardemummarouhe ja kanelijauhe. Lisää viimeisenä joukkoon kananmuna.
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  4. Valmista tällä aikaa täyte.
  5. Sekoita kulhossa sulatetut mustikat, maissitärkkelys ja tomusokeri. Laita täyte sivuun odottamaan.
  6. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  7. Voitele piirakkavuoka Eleplantilla.
  8. Painele murotaikina tasaisesti noin 3 mm paksuiseksi kerrokseksi vuokaan.
  9. Jätä hieman taikinaa murustettavaksi täytteen päälle.
  10. Levitä täyte taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  11. Pyöritä murotaikinasta pieniä paloja ja laita ne täytteen päälle.
  12. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Uunin tehosta riippuen saatat tarvita paistoaikaa 5-8 minuuttia enemmän.
  13. Viimeistele valmis mustikkapiirakka tomusokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.