Sitruunainen kanakeitto

Sitruunainen kanakeitto on raikkaan kevyt ja maukas keitto, joka tuo vaihtelua arkiruokapöytään. Mehevä broileri saa makua valkosipulista ja chilistä, ja tuoreet vihannekset tekevät keitosta terveellisen ja värikkään. Sitruunan mehu ja kuoriraaste taas tuovat lempeää hapokkuutta. Kevyt keitto valmistuu alle tunnissa ja sopii kiireiseenkin arkeen, kun kaipaat jotakin virkistävää, mutta täyttävää. Kesäinen keitto viimeistellään kevätsipulilla ja lehtipersiljalla. Erityisen hyvin keitto sopii tarjoiltavaksi sopivasti ruokaisuutta tuovan Eleplantin valkosipulipatongin kanssa.

 

Sitruunainen kanakeitto

Sitruunainen kanakeitto on raikkaan kevyt ja maukas keitto, joka tuo vaihtelua arkiruokapöytään. Mehevä broileri saa makua valkosipulista ja chilistä, ja tuoreet vihannekset tekevät keitosta terveellisen ja värikkään. Sitruunan mehu ja kuoriraaste taas tuovat lempeää hapokkuutta. Kevyt keitto valmistuu alle tunnissa ja sopii kiireiseenkin arkeen, kun kaipaat jotakin virkistävää, mutta täyttävää. Kesäinen keitto viimeistellään kevätsipulilla ja lehtipersiljalla. Erityisen hyvin keitto sopii tarjoiltavaksi sopivasti ruokaisuutta tuovan Eleplantin valkosipulipatongin kanssa.

 

6 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Aineosat:

4
rkl
Eleplant juoksevaa
500
g
broilerin paistileikettä paloiteltuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettua
1
punainen chili hienonnettuna
1
l
kanalientä
1,5
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
vihreää parsaa
1
kesäkurpitsa paloiteltuna
200
g
pakasteherneitä sulatettuna
2
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1
kevätsipulinippu hienonnettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
sokeria

Valmistusohje

  1. Kuumenna Eleplant kasarissa. Ruskista paistileikkeet kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon valkosipuli sekä chili ja jatka kypsennystä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon kanaliemi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
  2. Leikkaa parsojen kannoista noin 3–5 cm pituinen pätkä pois. Kuori parsat kuorimaveitsellä ja pilko ne 4–5 osaan. Lisää kuumaan liemeen paloitellut parsat ja kesäkurpitsat. Kypsennä kasviksia noin 5 minuutin ajan. Maista kasvisten kypsyyttä – niissä saa olla napakkuutta, mutta mikäli kasvikset ovat vielä liian raakoja, jatka kypsennystä vielä noin 2–4 minuutin ajan. Kasvisten kypsyttyä lisää joukkoon loput ainekset ja hauduta noin 2 minuutin ajan.
  3. Jos liemi maistuu liian hapokkaalta, lisää joukkoon sokeria. Tarjoile sitruunainen kanakeitto esimerkiksi paahdetun leivän kanssa.