Silkkinen sienikeitto

Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Reseptissä on keiton lisukkeeksi paistettuja sieniä ja kukkakaalia, mutta voit myös nauttia keiton sellaisenaan.

 

Silkkinen sienikeitto

Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Reseptissä on keiton lisukkeeksi paistettuja sieniä ja kukkakaalia, mutta voit myös nauttia keiton sellaisenaan.

 

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Keitto

1
dl
Eleplant juoksevaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
500
g
herkkusieniä, kantarelleja tai muita hyviä ruokasieniä hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
laktoositonta kuohukermaa
5,5
dl
laktoositonta maitojuomaa
1
rkl
soijaa
1
rkl
punaviinietikkaa tai balsamicoa

Paistetut sienet ja kukkakaali

2
rkl
Eleplant juoksevaa
1
pieni kukkakaali pieniksi paloiksi paloiteltuna
200
g
sieniä, esimerkiksi kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita tai siitakesieniä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuumenna Eleplant kattilassa tai kasarissa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, sienet, suola ja mustapippuri. Ruskista noin 3 minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, kerma ja maito. Keitä miedolla lämmöllä noin 25–30 minuutin ajan. Lisää soija sekä etikka ja soseuta tehosekoittimessa sileäksi.
  3. Kuumenna Eleplant paistinpannulla. Lisää pannulle kukkakaali sekä sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes kaali ja sienet ovat saaneet kauniin väriin.
  4. Ripottele sienikeiton päälle paistettua kukkakaalia sekä sieniä ja tarjoile.