Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia ja helppo valmistaa, ja se sopii mainiosti alkuruoaksi tai lämmittäjäksi viileisiin syyspäiviin. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Keitto on kermainen ja täyteläinen, ja paistetut sienet sekä kukkakaali tuovat annokseen rapeutta ja monipuolisuutta. Voit nauttia keiton sellaisenaan tai lisätä siihen paistetut kasvikset, jolloin lopputulos on vielä maukkaampi ja visuaalisesti houkuttelevampi.
Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia ja helppo valmistaa, ja se sopii mainiosti alkuruoaksi tai lämmittäjäksi viileisiin syyspäiviin. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Keitto on kermainen ja täyteläinen, ja paistetut sienet sekä kukkakaali tuovat annokseen rapeutta ja monipuolisuutta. Voit nauttia keiton sellaisenaan tai lisätä siihen paistetut kasvikset, jolloin lopputulos on vielä maukkaampi ja visuaalisesti houkuttelevampi.
Eleplantilta löydät myös muita syksyisiä sienireseptejä, kuten Wallenbergin pihvit sienikastikkeella, jotka täydentävät maukkaasti syksyistä ateriahetkeä.
Kermainen sienikeitto |
|
|
1 dl
|
Eleplant juoksevaa
|
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
|
500 g
|
herkkusieniä, kantarelleja tai muita hyviä ruokasieniä hienonnettuna
|
|
1 tl
|
suolaa
|
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
|
4 dl
|
vettä
|
|
1
|
kasvisliemikuutio
|
|
2 dl
|
laktoositonta kuohukermaa
|
|
5,5 dl
|
laktoositonta maitojuomaa
|
|
1 rkl
|
soijaa
|
|
rkl
|
punaviinietikkaa tai balsamicoa
|
Paistetut sienet ja kukkakaali |
|
|
2 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
|
1
|
pieni kukkakaali pieniksi paloiksi paloiteltuna
|
|
200 g
|
sieniä, esimerkiksi kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita tai siitakesieniä
|
|
ripaus suolaa
|
|
|
rouhittua mustapippuria
|
|