Silkkinen sienikeitto

Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia ja helppo valmistaa, ja se sopii mainiosti alkuruoaksi tai lämmittäjäksi viileisiin syyspäiviin. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Keitto on kermainen ja täyteläinen, ja paistetut sienet sekä kukkakaali tuovat annokseen rapeutta ja monipuolisuutta. Voit nauttia keiton sellaisenaan tai lisätä siihen paistetut kasvikset, jolloin lopputulos on vielä maukkaampi ja visuaalisesti houkuttelevampi.

Silkkinen sienikeitto

Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia ja helppo valmistaa, ja se sopii mainiosti alkuruoaksi tai lämmittäjäksi viileisiin syyspäiviin. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Keitto on kermainen ja täyteläinen, ja paistetut sienet sekä kukkakaali tuovat annokseen rapeutta ja monipuolisuutta. Voit nauttia keiton sellaisenaan tai lisätä siihen paistetut kasvikset, jolloin lopputulos on vielä maukkaampi ja visuaalisesti houkuttelevampi.

4 annosta
45 min
Helppo
Silkkinen sienikeitto

Syksyisiä reseptejä sieniä hyödyntäen

Eleplantilta löydät myös muita syksyisiä sienireseptejä, kuten Wallenbergin pihvit sienikastikkeella, jotka täydentävät maukkaasti syksyistä ateriahetkeä.

 
 
Annosta

Ainekset

Kermainen sienikeitto

1
dl
Eleplant juoksevaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
500
g
herkkusieniä, kantarelleja tai muita hyviä ruokasieniä hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
laktoositonta kuohukermaa
5,5
dl
laktoositonta maitojuomaa
1
rkl
soijaa
1
rkl
punaviinietikkaa tai balsamicoa

Paistetut sienet ja kukkakaali

2
rkl
Eleplant juoksevaa
1
pieni kukkakaali pieniksi paloiksi paloiteltuna
200
g
sieniä, esimerkiksi kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita tai siitakesieniä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kermainen sienikeitto

  1. Kuumenna Eleplant kattilassa tai kasarissa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, sienet, suola ja mustapippuri. Ruskista noin 3 minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, kerma ja maito. Keitä miedolla lämmöllä noin 25–30 minuutin ajan. Lisää soija sekä etikka ja soseuta tehosekoittimessa sileäksi.
  3. Kuumenna Eleplant paistinpannulla. Lisää pannulle kukkakaali sekä sienet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes kaali ja sienet ovat saaneet kauniin väriin.
  4. Ripottele sienikeiton päälle paistettua kukkakaalia sekä sieniä ja tarjoile.