4 annosta
45 min
Helppo
Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Reseptissä on keiton lisukkeeksi paistettuja sieniä ja kukkakaalia, mutta voit myös nauttia keiton sellaisenaan.
Silkkinen sienikeitto on täynnä umamia. Voit halutessasi korvata maidon ja kerman kasvipohjaisilla tuotteilla, jolloin saat annoksesta vegaanisen. Reseptissä on keiton lisukkeeksi paistettuja sieniä ja kukkakaalia, mutta voit myös nauttia keiton sellaisenaan.
Keitto |
|
1 dl
|
Eleplant juoksevaa
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
500 g
|
herkkusieniä, kantarelleja tai muita hyviä ruokasieniä hienonnettuna
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
4 dl
|
vettä
|
1
|
kasvisliemikuutio
|
2 dl
|
laktoositonta kuohukermaa
|
5,5 dl
|
laktoositonta maitojuomaa
|
1 rkl
|
soijaa
|
rkl
|
punaviinietikkaa tai balsamicoa
|
Paistetut sienet ja kukkakaali |
|
2 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
1
|
pieni kukkakaali pieniksi paloiksi paloiteltuna
|
200 g
|
sieniä, esimerkiksi kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita tai siitakesieniä
|
ripaus suolaa
|
|
rouhittua mustapippuria
|