Siikaa, krossattua perunaa ja mäti-voikastike

Mäti-voikastike on ehkä trendikkäintä mitä kalan kanssa voi tarjota. Kirjolohen mädistä ja Eleplantista tehty kastike on herkullinen ja elegantti lisuke krossatuille perunoille sekä kesän odotetuimmille varhaisperunoille. Kastike viimeistellään ruohosipulilla. Voilá!

Siikaa, krossattua perunaa ja mäti-voikastike

Mäti-voikastike on ehkä trendikkäintä mitä kalan kanssa voi tarjota. Kirjolohen mädistä ja Eleplantista tehty kastike on herkullinen ja elegantti lisuke krossatuille perunoille sekä kesän odotetuimmille varhaisperunoille. Kastike viimeistellään ruohosipulilla. Voilá!

4 annosta
45 min
Helppo
Siikaa, krossattua perunaa ja mäti-voikastike
 
 
Annosta

Ainekset

Mäti-voikastike

200
g
salottisipulia
2
dl
valkoviiniä
2
sitruunan mehu
5
oksaa
timjamia
2
dl
laktoositonta kermaa
100
g
Eleplant-pala
suolaa
50
g
ruohosipulia
100
g
kirjolohen mätiä
4
siikafileetä

Krossattua perunaa

8
perunaa
100
g
Eleplantia
0,5
tl
suolaa

Valmistusohje

1. Pilko kattilaan salottisipuli. Lisää joukkoon viini, sitruunamehu ja timjami.

2. Keitä liemi puoleen ja siivilöi toiseen kattilaan.

3. Lisää liemen joukkoon vispaten kerma ja kuutioitu Eleplant.

4. Mausta kastike suolalla. Hienonna valmiin kastikkeen joukkoon ruohosipuli ja lisää lopuksi kirjolohen mäti.

5. Putsaa siikafileistä pois rasvat ja ruodot.

6. Polta siian nahkapuoli kaasupolttimella ja paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 1 minuutti.

7. Mausta kevyesti suolalla.

8. Keitä perunat kypsäksi. Murskaa perunat niin, että palat jäävät sormenpään paksuisiksi.

9. Mausta perunat kattilassa Eleplantin ja suolan kanssa.

10. Tarjoile mäti-voikastike hiillostetun siian ja krossatun perunan kanssa.

 

Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.