Sifonkikakku on pehmeän kuohkea ja höyhenenkevyt herkku, joka sopii niin juhliin kuin rennompiin kahvihetkiinkin. Reseptimme kevyt kakku saa raikkautta sitruunasta ja makeutta vadelmasta. Mehevä kakkupohja kuohkeutetaan valkuaisvaahdolla, ja väliin levitetään kerros lemon curdia ja vadelmahilloa. Kokonaisuus kruunataan kauniilla vadelmakuorrutteella. Tässä reseptissä käytettiin 24 cm leveää ja 8 cm syvää kakkuvuokaa, mutta tämä helppo pieni kakku valmistuu vaivattomasti myös pienemmässä vuoassa. Vadelma-sitruunakakku on näyttävä mutta mutkaton tarjottava, joka saa varmasti kehuja.
Sifonkikakku on pehmeän kuohkea ja höyhenenkevyt herkku, joka sopii niin juhliin kuin rennompiin kahvihetkiinkin. Reseptimme kevyt kakku saa raikkautta sitruunasta ja makeutta vadelmasta. Mehevä kakkupohja kuohkeutetaan valkuaisvaahdolla, ja väliin levitetään kerros lemon curdia ja vadelmahilloa. Kokonaisuus kruunataan kauniilla vadelmakuorrutteella. Tässä reseptissä käytettiin 24 cm leveää ja 8 cm syvää kakkuvuokaa, mutta tämä helppo pieni kakku valmistuu vaivattomasti myös pienemmässä vuoassa. Vadelma-sitruunakakku on näyttävä mutta mutkaton tarjottava, joka saa varmasti kehuja.
Kakkutaikina |
|
6
|
kananmunan keltuaista
|
1,75 dl
|
sokeria
|
3 dl
|
manitoba-jauhoja
|
2 tl
|
leivinjauhetta
|
0.5 tl
|
suolaa
|
120
|
Eleplant juoksevaa
|
1,8 dl
|
vettä
|
tl
|
vaniljasokeria
|
1
|
sitruunan kuori raastettuna
|
6
|
kananmunan valkuaista
|
1,25 dl
|
sokeria
|
Vadelmakuorrute |
|
75 g
|
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
|
2 dl
|
tomusokeria
|
300 g
|
laktoositonta tuorejuustoa
|
1 dl
|
laktoositonta vispikermaa kevyesti vaahdotettuna
|
125 g
|
vadelmia
|
3 rkl
|
lemon curdia
|
Hillotäyte |
|
3 rkl
|
lemon curdia
|
100 g
|
vadelmahilloa
|
Koristeluun |
|
1
|
sitruuna viipaleina ja sokerissa pyöriteltynä
|
tuoreita ja pakastekuivattuja vadelmia
|
Vinkki! Sokeroi sitruunaviipaleet vasta juuri ennen tarjoilua.