Sifonkikakku

Sifonkikakku on rakenteeltaan ilmava ja täyteläinen. Voit käyttää vuokana myös kuivakakkuvuokaa. Tässä reseptissä käytettiin 24 cm leveää ja 8 cm syvää kakkuvuokaa.

Sifonkikakku

Sifonkikakku on rakenteeltaan ilmava ja täyteläinen. Voit käyttää vuokana myös kuivakakkuvuokaa. Tässä reseptissä käytettiin 24 cm leveää ja 8 cm syvää kakkuvuokaa.

12 annosta
aktiivinen 1,5 h, passiivinen 2–3 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kakkutaikina

6
kananmunan keltuaista
1,75
dl
sokeria
3
dl
manitoba-jauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0.5
tl
suolaa
120
Eleplant juoksevaa
1,8
dl
vettä
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
6
kananmunan valkuaista
1,25
dl
sokeria

Vadelmakuorrute

75
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
2
dl
tomusokeria
300
g
laktoositonta tuorejuustoa
1
dl
laktoositonta vispikermaa kevyesti vaahdotettuna
125
g
vadelmia
3
rkl
lemon curdia

Hillotäyte

3
rkl
lemon curdia
100
g
vadelmahilloa

Koristeluun

1
sitruuna viipaleina ja sokerissa pyöriteltynä
tuoreita ja pakastekuivattuja vadelmia

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 160 asteeseen.
  2. Vaahdota yleiskoneessa keltuaiset ja 1¾ dl sokeria.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa sekaisin. Lisää kuivat aineet keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää mukaan loput aineet valkuaista ja sokeria lukuun ottamatta ja sekoita.
  4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta valkuaisvaahto kolmessa osassa taikinan joukkoon nuolijaa apuna käyttäen.
  5. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 160-asteisessa uunissa 55 minuuttia. Varmista kakun kypsyys keskeltä puutikulla – jos kakku on kypsä, puutikkuun ei jää kiinni taikinaa. Kumoa valmis kakku leikkuulaudan päälle. Anna kakun jäähtyä noin 1–2 tunnin ajan.
  6. Valmista vadelmakuorrute vaahdottamalla Eleplant ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vaahdota, kunnes vadelmat ovat sekoittuneet. Siirrä kuorrute sivuun odottamaan sifonkikakun kuorruttamista.
  7. Sekoita hillotäytteen ainekset sekaisin.
  8. Halkaise jäähtynyt kakku keskeltä kahteen osaan. Levitä hillotäytettä tasainen kerros pohjan päälle. Nosta päälle toinen kerros. Kuorruta kakku levittämällä vadelmakuorrutetta lastalla kakun pintaan. Koristele valmis sifonkikakku lopuksi vadelmilla ja sokeroiduilla sitruunaviipaleilla.

Vinkki! Sokeroi sitruunaviipaleet vasta juuri ennen tarjoilua.