Sämpylät ruskistetulla ja vaahdotetulla voilla

Valmista herkulliset sämpylät helposti ja nopeasti ja nauti vaahdotetun ja ruskistetun voin kanssa. Sämpyläohjeemme tarjoaa vaihtoehtoja, joilla voit helposti muuntaa perusreseptin oman makusi mukaiseksi. Kokeile korvata osa vehnäjauhoista erilaisilla jauhoilla, leseillä tai siemenillä ja luo omat uniikit sämpyläsi. Reseptillä valmistuvat myös kätevästi vegaaniset sämpylät. Kun valmistaa sämpylät kuivahiivan avulla sujuu leivonta käden käänteessä. Helppoa, nopeaa ja täynnä makua – nämä sämpylät sopivat mitä parhaimmin vaikkapa aamiaiselle tai välipalaksi. Kokeile myös vegaanista vaihtoehtoa ja nauti herkullisista sämpylöistä ilman eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisen ruskistetun voivaahdon luot helposti Eleplantilla. Tutustu reseptiin ja kokeile! (maidoton, laktoositon, kananmunaton, vegaaninen, pähkinätön)

Sämpylät ruskistetulla ja vaahdotetulla voilla

Valmista herkulliset sämpylät helposti ja nopeasti ja nauti vaahdotetun ja ruskistetun voin kanssa. Sämpyläohjeemme tarjoaa vaihtoehtoja, joilla voit helposti muuntaa perusreseptin oman makusi mukaiseksi. Kokeile korvata osa vehnäjauhoista erilaisilla jauhoilla, leseillä tai siemenillä ja luo omat uniikit sämpyläsi. Reseptillä valmistuvat myös kätevästi vegaaniset sämpylät. Kun valmistaa sämpylät kuivahiivan avulla sujuu leivonta käden käänteessä. Helppoa, nopeaa ja täynnä makua – nämä sämpylät sopivat mitä parhaimmin vaikkapa aamiaiselle tai välipalaksi. Kokeile myös vegaanista vaihtoehtoa ja nauti herkullisista sämpylöistä ilman eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisen ruskistetun voivaahdon luot helposti Eleplantilla. Tutustu reseptiin ja kokeile! (maidoton, laktoositon, kananmunaton, vegaaninen, pähkinätön)

15 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Sämpylätaikina:

5
dl
vettä
2
pss
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
11
dl
vehnäjauhoja
50
g
Eleplantia

Pinnalle

20
g
Eleplantia

Ruskistettu ja vaahdotettu voi

200
g
Eleplantia (levite)
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Lisää suola ja puolet jauhoista.

3. Sulata Eleplant ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

4. Kohota taikinaa noin 30 min. Leivo taikina jauhotetulla alustalla tangoksi ja pilko 12-15 yhtä suureen osaan.

5. Pyöritä sämpylöiksi ja anna kohota hetki.

6. Voitele sämpylöiden pinta sulatetulla Eleplantilla

7. Paista 180-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.

8. Ruskista 100 g Eleplantia kattilassa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

9. Vaahdota pehmeä Eleplant ja ruskistettu Eleplant sekä ripaus suolaa huolellisesti sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Nauti tuoreet sämpylät vaahdotetun Eleplantin kanssa.