Puolukka-toscapiirakka

Herkullisessa puolukka-toscapiiraassa yhdistyvät kirpeät puolukat ja mantelitäytteen makeus. Leivonnainen on helppo valmistaa vegaanisena korvaamalla taikinan kananmunat aquafaballa. (maidoton, laktoositon, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Puolukka-toscapiirakka

Herkullisessa puolukka-toscapiiraassa yhdistyvät kirpeät puolukat ja mantelitäytteen makeus. Leivonnainen on helppo valmistaa vegaanisena korvaamalla taikinan kananmunat aquafaballa. (maidoton, laktoositon, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

8 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pohja

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
omenamehua
100
g
Eleplant-pala

Toscapäällinen

150
g
mantelilastuja
1
dl
sokeria
750
g
Eleplant-pala
½
dl
omenamehua
2
rkl
siirappia

Lisäksi

3
dl
puolukoita (tuoreena tai pakasteena)

Valmistusohje

  1. Valmista piirakan pohja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä leivinjauhe ja kääntele varovasti kananmuna-sokeriseoksen joukkoon.
  4. Lisää joukkoon omenamehu ja sulatettu, jäähdytetty Eleplant.
  5. Kaada taikina voideltuun n. 24 cm:n levyiseen vuokaan.
  6. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  7. Valmista toscatäyte.
  8. Laita kaikki toscatäytteen ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kaikki aineet ovat sulaneet tasaiseksi ja seos kiehahtaa.
  9. Lisää puolukat paistetun pohjan päälle ja kaada päälle toscatäyte tai ns. mantelilastuseos.
  10. Paista puolukka-toscapiirakkaa 180-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).