Puolukka-toscapiirakka

Puolukka-toscapiirakan pehmeä sisus ja rapea pinta tarjoavat herkullisen makunautinnon. Perinteinen herkku saa raikasta twistiä kirpeistä suomalaisista puolukoista, mikä tekee siitä mukavan syksyisen herkun. Hyödynnä luonnon antimia ja kerää tuoreita puolukoita metsästä, tai käytä pakastettuja. Tämän helpon toscapiirakan valmistus onnistuu helposti myös vegaanisesti korvaamalla taikinassa kananmunat aquafaballa. (maidoton, laktoositon, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Puolukka-toscapiirakka

Puolukka-toscapiirakan pehmeä sisus ja rapea pinta tarjoavat herkullisen makunautinnon. Perinteinen herkku saa raikasta twistiä kirpeistä suomalaisista puolukoista, mikä tekee siitä mukavan syksyisen herkun. Hyödynnä luonnon antimia ja kerää tuoreita puolukoita metsästä, tai käytä pakastettuja. Tämän helpon toscapiirakan valmistus onnistuu helposti myös vegaanisesti korvaamalla taikinassa kananmunat aquafaballa. (maidoton, laktoositon, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

8 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pohja

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
omenamehua
100
g
Eleplant-pala

Toscapäällinen

150
g
mantelilastuja
1
dl
sokeria
750
g
Eleplant-pala
½
dl
omenamehua
2
rkl
siirappia

Lisäksi

3
dl
puolukoita (tuoreena tai pakasteena)

Valmistusohje

  1. Valmista piirakan pohja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä leivinjauhe ja kääntele varovasti kananmuna-sokeriseoksen joukkoon.
  4. Lisää joukkoon omenamehu ja sulatettu, jäähdytetty Eleplant.
  5. Kaada taikina voideltuun n. 24 cm:n levyiseen vuokaan.
  6. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  7. Valmista toscatäyte.
  8. Laita kaikki toscatäytteen ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kaikki aineet ovat sulaneet tasaiseksi ja seos kiehahtaa.
  9. Lisää puolukat paistetun pohjan päälle ja kaada päälle toscatäyte tai ns. mantelilastuseos.
  10. Paista puolukka-toscapiirakkaa 180-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).