Punajuuripasta pähkinävoilla

Punajuuripasta hurmaa kauniilla värillään. Nauti punajuuripastan kanssa parmesaanin lisäksi herkullista pähkinävoita. Resepti muuntuu helposti myös vegaaniseksi. (laktoositon, kananmunaton, muunnettavissa vegaaniseksi)

Punajuuripasta pähkinävoilla

Punajuuripasta hurmaa kauniilla värillään. Nauti punajuuripastan kanssa parmesaanin lisäksi herkullista pähkinävoita. Resepti muuntuu helposti myös vegaaniseksi. (laktoositon, kananmunaton, muunnettavissa vegaaniseksi)

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Punajuuripasta

3
punajuurta
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
20
g
Eleplantia
1
oksa
tuoretta rosmariinia
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4
dl
vettä
4
dl
ruokakermaa
250
g
tagliatelle-pastaa

Pähkinävoi

100
g
pähkinöitä
ripaus suolaa
100
g
Eleplant-pala

Lisäksi

pinnalle 50 g parmesaania

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi punajuuret pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna Eleplant pannulla, lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja punajuuret. Lisää tuoretta rosmariinia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää joukkoon vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsyneet.
  4. Lisää ruokakerma ja hauduta vielä hetki.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta. Lisää punajuurikastikkeen joukkoon.
  6. Valmista pähkinävoi.
  7. Murskaa pähkinät hieman pienemmiksi paloiksi.
  8. Kuumenna paistinpannu tai kasari ja lisää pähkinät. Paahda pähkinöitä hetki ja mausta suolalla.
  9. Lisää joukkoon Eleplant ja sulata.
  10. Lisää pähkinävoita ja raastettua parmesaania punajuuripastan päälle.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.