Porkkanakakku karpalokinuskilla

Mehevä porkkanakakku on helppo valmistaa ja se yhdistää raikkaan sitruunamoussen ja makean, kirpeän karpalokinuskin herkullisella tavalla. Täytetty porkkanakakku vie kielen mennessään! Raikas sitruunamousse tuo mukanaan kirpeyttä ja tekee kakusta entistäkin houkuttelevamman. Itsetehty kinuski kruunaa ihanan kakun, sillä kotitekoinen kinuski on aina maukkaampaa kuin valmis vaihtoehto. Nauti porkkanatäytekakkua isänpäivän juhlapöydässä tai muissa tilaisuuksissa! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Porkkanakakku karpalokinuskilla

Mehevä porkkanakakku on helppo valmistaa ja se yhdistää raikkaan sitruunamoussen ja makean, kirpeän karpalokinuskin herkullisella tavalla. Täytetty porkkanakakku vie kielen mennessään! Raikas sitruunamousse tuo mukanaan kirpeyttä ja tekee kakusta entistäkin houkuttelevamman. Itsetehty kinuski kruunaa ihanan kakun, sillä kotitekoinen kinuski on aina maukkaampaa kuin valmis vaihtoehto. Nauti porkkanatäytekakkua isänpäivän juhlapöydässä tai muissa tilaisuuksissa! (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

12 annosta
90 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kakkupohja

500
g
porkkanoita
300
g
Eleplant-pala
4
dl
sokeria
1
tl
kanelia
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa

Sitruunamousse

200
g
Eleplant-pala
3
dl
tomusokeria
200
g
tuorejuustoa
1
rkl
sitruunamehua

Karpalokinuski

dl
fariinisokeri
2
dl
kermaa
1
dl
karpaloita

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kakkupohja.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat muutamaan osaan ja keitä kypsiksi.
  3. Valuta vesi pois. Lisää Eleplant kattilaan ja sulata.
  4. Kaada seos blenderiin ja lisää joukkoon sokeri. Soseuta tasaiseksi ja kaada toiseen kulhoon.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanasoseen joukkoon.
  6. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  7. Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun n. 22−24 cm:n levyiseen irtopohjavuokaan.
  8. Paista 160-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes keskiosakin on kypsynyt.
  9. Anna kakun jäähtyä hyvin ja leikkaa kolmeen osaan.
  10. Valmista mousse.
  11. Vaahdota pehmeä Eleplant ja tomusokeri.
  12. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla.
  13. Valmista karpalokinuski.
  14. Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kinuski hieman paksuuntuu.
  15. Lisää joukkoon tuoreet tai pakastetut karpalot.
  16. Täytä kakku.
  17. Jaa mousse kolmeen osaan. Täytä kakun kaksi väliä moussella ja lisää loput kakun päälle.
  18. Kakkua on helpompi leikata, kun annat kakun asettua jääkaapissa vähintään 2 h ajan.
  19. Tarjoile porkkanakakku karpalokinuskin kanssa. Halutessasi voit lisätä kinuskia kakun väliin ja pinnallekin.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).