Perunarieska on perinteinen ja herkullinen ruoka, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Pehmeät perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan, voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Tämä helppo ohje opettaa perunarieskan valmistuksen aivan alusta alkaen. Aikaa valmistamiseen kuluu noin tunti. Valmistusaikaa voit lyhentää hyödyntämällä taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)
Perunarieska on perinteinen ja herkullinen ruoka, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Pehmeät perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan, voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Tämä helppo ohje opettaa perunarieskan valmistuksen aivan alusta alkaen. Aikaa valmistamiseen kuluu noin tunti. Valmistusaikaa voit lyhentää hyödyntämällä taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)
Taikina |
|
500 g
|
jauhoista perunaa
|
1 dl
|
kauramaitoa
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
1
|
kananmuna
|
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 dl
|
vehnäjauhoa rieskojen muotoiluun
|
50 g
|
Eleplant-pala
|