Perunarieskat

Perunarieska on perinteinen ja herkullinen ruoka, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Pehmeät perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan, voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Tämä helppo ohje opettaa perunarieskan valmistuksen aivan alusta alkaen. Aikaa valmistamiseen kuluu noin tunti. Valmistusaikaa voit lyhentää hyödyntämällä taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)

Perunarieskat

Perunarieska on perinteinen ja herkullinen ruoka, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Pehmeät perunarieskat sopivat tarjoiltavaksi sellaisenaan, voit myös syödä niitä esimerkiksi kala- tai lihakeiton kaverina tai täyttää ne leikkeleellä ja juustolla. Tämä helppo ohje opettaa perunarieskan valmistuksen aivan alusta alkaen. Aikaa valmistamiseen kuluu noin tunti. Valmistusaikaa voit lyhentää hyödyntämällä taikinassa esimerkiksi edelliseltä aterialta jääneen perunamuusin. (maidoton, soijaton)

6 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

500
g
jauhoista perunaa
1
dl
kauramaitoa
50
g
Eleplant-pala
1
kananmuna
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vehnäjauhoa rieskojen muotoiluun
50
g
Eleplant-pala

Valmistusohje

  1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi vedessä.
  2. Sulata Eleplant kauramaidon kanssa kattilassa.
  3. Soseuta perunat perunasurvimella kauramaidon ja Eleplantin kanssa.
  4. Riko kananmunan rakenne rikki ja sekoita perunasoseen joukkoon.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen perunasoseen joukkoon.
  6. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  7. Muotoile taikinasta käsin noin 5 mm paksuisia pyöreitä rieskoja. Käytä vehnäjauhoja apuna, jos taikina tarttuu käsiisi.
  8. Laita muotoillut rieskat uunipellille leivinpaperin päälle.
  9. Paista uunin ylätasossa 15–18 minuuttia.
  10. Ruskista 50 g Eleplant pannulla.
  11. Hiero tuoreiden perunarieskojen pintaan ruskistettua Eleplantia pullasudilla.