Pehmeä piparkakku ruskistetulla Eleplant-kuorrutuksella

Joulun herkullisin leivonnainen on pehmeä piparkakku, joka kuorrutetaan ruskistetusta Eleplantista valmistetulla voikreemin kaltaisella kuorrutteella. Ruskistettu Eleplant pähkinäisellä maullaan vie kuorrutteen uudelle makutasolle. Tästä piparista tulee taatusti uusi suosikki!

Pehmeä piparkakku ruskistetulla Eleplant-kuorrutuksella

Joulun herkullisin leivonnainen on pehmeä piparkakku, joka kuorrutetaan ruskistetusta Eleplantista valmistetulla voikreemin kaltaisella kuorrutteella. Ruskistettu Eleplant pähkinäisellä maullaan vie kuorrutteen uudelle makutasolle. Tästä piparista tulee taatusti uusi suosikki!

12 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Piparikakku

4,5
dl
vehnäjauhoa
2
dl
sokeria
0,5
rkl
kanelia
0,5
rkl
jauhettua neilikkaa
0,5
rkl
jauhettua kardemummaa
0,5
rkl
ruokasoodaa
150
g
Eleplant-pala
3
dl
kauramaitoa
2
dl
vaaleaa siirappia

Ruskistettu voikreemi -kuorrutus

250
g
Eleplant-pala
2,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kauramaitoa
Kanelia koristeluun

Valmistusohje

  1. Valmista pehmeä piparkakku.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sulata Eleplant, jäähdytä hieman ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
  4. Lisää kauramaito ja siirappi. Sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperille pellille tai suorakulmaiseen n. 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Uunivuoassa leivottuna kakusta tulee korkeampi.
  6. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes kakku on kauttaaltaan kypsynyt. Jäähdytä.
  7. Valmista kuorrute.
  8. Ruskista 250 g Eleplantia kattilassa.
  9. Kaada ruskistettu Eleplant lämpöä kestävään kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään välillä sekoittaen.
  10. Kun ruskitettu Eleplant on jäähtynyt melko kiinteäksi, vaahdota kuohkeaksi ja vatkaa joukkoon tomusokeri sekä kauramaito.

Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutteella ja ripottele pinnalle hieman kanelia.