Parsakeitto ja panzanella-salaatti

Kauniin vihreä ja kermainen parsakeitto valmistuu kätevästi parsan kannoista, jolloin raaka-aine hyödynnetään viimeistä vartta myöten. Silkinsileä keitto on kevyt mutta täyteläinen vaihtoehto, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassakin. Sen rinnalla italialainen panzanella-salaatti tuo pöytään raikasta kontrastia: makeat tomaatit, rapeat krutongit ja parsan nuput muodostavat leipäsalaatin, jossa yhdistyvät kesän maut ja rennon rustiikkinen eleganssi. Yhdessä nämä reseptit tekevät kokonaisuudesta runsaan ja viehättävän aterian, joka ilahduttaa jokaista ruokailijaa.

Parsakeitto ja panzanella-salaatti

Kauniin vihreä ja kermainen parsakeitto valmistuu kätevästi parsan kannoista, jolloin raaka-aine hyödynnetään viimeistä vartta myöten. Silkinsileä keitto on kevyt mutta täyteläinen vaihtoehto, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassakin. Sen rinnalla italialainen panzanella-salaatti tuo pöytään raikasta kontrastia: makeat tomaatit, rapeat krutongit ja parsan nuput muodostavat leipäsalaatin, jossa yhdistyvät kesän maut ja rennon rustiikkinen eleganssi. Yhdessä nämä reseptit tekevät kokonaisuudesta runsaan ja viehättävän aterian, joka ilahduttaa jokaista ruokailijaa.

6 annosta
1 h 15 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Parsakeitto

85
g
Eleplant pala
2
keltasipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
400
g
parsan varsia ja kuoria
1
tl
suolaa
7
dl
laktoositonta maitojuomaa
120
g
laktoositonta creme fraichea
40
g
pinaattia pestynä

Krutongit

40
g
Eleplant pala
4
leipäviipaletta suikaloituna

Panzanella

2
pientä punasipulia suikaloituna
1
rkl
etikkaa
2
rkl
sokeria
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
parsan nuppuja paloiteltuna
200
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
krutonkeja
0,5
ruukkua
mintun lehtiä

Valmistusohje

  1. Pätkäise parsojen nuput noin 5 sentin mitalta veitsellä. Siirrä nuput sivuun odottamaan panzanellan valmistusta.
  2. Pilko parsojen varret peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Sulata keiton Eleplant laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia sekä valkosipulia Eleplantissa noin 2–3 minuutin ajan. Lisää joukkoon parsapalat ja kuullota vielä noin 2 minuutin ajan. Mausta suolalla ja lisää joukkoon maito. Kypsennä keskikovalla lämmöllä noin 10–15 minuutin ajan. Siirrä parsa-maitoseos tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput aineet. Soseuta noin 2 minuutin ajan, kunnes keitto on sileää ja tasaista. Lisää halutessasi vielä suolaa.
  3. Valmista krutongit kuumentamalla Eleplant vaahtoavaksi kattilassa. Lisää leipäsuikaleet ja paista leipiä pannulla, kunnes suikaleet ovat kullanruskeita (noin 4–6 min). Nosta krutongit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  4. Sekoita punasipulit etikan, sokerin ja oliiviöljyn kanssa isossa kulhossa. Anna maustua muutaman minuutin ajan. Lisää kulhoon loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Tarjoile parsakeitto panzanella-salaatin kanssa.