Kauniin vihreä ja kermainen parsakeitto valmistuu kätevästi parsan kannoista, jolloin raaka-aine hyödynnetään viimeistä vartta myöten. Silkinsileä keitto on kevyt mutta täyteläinen vaihtoehto, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassakin. Sen rinnalla italialainen panzanella-salaatti tuo pöytään raikasta kontrastia: makeat tomaatit, rapeat krutongit ja parsan nuput muodostavat leipäsalaatin, jossa yhdistyvät kesän maut ja rennon rustiikkinen eleganssi. Yhdessä nämä reseptit tekevät kokonaisuudesta runsaan ja viehättävän aterian, joka ilahduttaa jokaista ruokailijaa.
Kauniin vihreä ja kermainen parsakeitto valmistuu kätevästi parsan kannoista, jolloin raaka-aine hyödynnetään viimeistä vartta myöten. Silkinsileä keitto on kevyt mutta täyteläinen vaihtoehto, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassakin. Sen rinnalla italialainen panzanella-salaatti tuo pöytään raikasta kontrastia: makeat tomaatit, rapeat krutongit ja parsan nuput muodostavat leipäsalaatin, jossa yhdistyvät kesän maut ja rennon rustiikkinen eleganssi. Yhdessä nämä reseptit tekevät kokonaisuudesta runsaan ja viehättävän aterian, joka ilahduttaa jokaista ruokailijaa.
Parsakeitto |
|
85 g
|
Eleplant pala
|
2
|
keltasipuli hienonnettuna
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
400 g
|
parsan varsia ja kuoria
|
1 tl
|
suolaa
|
7 dl
|
laktoositonta maitojuomaa
|
120 g
|
laktoositonta creme fraichea
|
40 g
|
pinaattia pestynä
|
Krutongit |
|
40 g
|
Eleplant pala
|
4
|
leipäviipaletta suikaloituna
|
Panzanella |
|
2
|
pientä punasipulia suikaloituna
|
1 rkl
|
etikkaa
|
2 rkl
|
sokeria
|
2 rkl
|
oliiviöljyä
|
200 g
|
parsan nuppuja paloiteltuna
|
200 g
|
kirsikkatomaatteja puolitettuna
|
0,5 tl
|
suolaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
krutonkeja
|
|
0,5 ruukkua
|
mintun lehtiä
|