Hollandaisekastike on ranskalaisen keittiön klassikko. Se on loistava makupari monelle raaka-aineelle, mutta sopii erityisen täydellisesti esimerkiksi parsan ja kalan kastikkeeksi. Tässä reseptissä annos kruunataan paahdetulla parmankinkulla, mutta annos toimii hyvin ilmankin. Katso reseptistä miten täydellinen hollandaise syntyy Eleplantilla!
Hollandaisekastike on ranskalaisen keittiön klassikko. Se on loistava makupari monelle raaka-aineelle, mutta sopii erityisen täydellisesti esimerkiksi parsan ja kalan kastikkeeksi. Tässä reseptissä annos kruunataan paahdetulla parmankinkulla, mutta annos toimii hyvin ilmankin. Katso reseptistä miten täydellinen hollandaise syntyy Eleplantilla!
Hollandaise |
|
300 g
|
salottisipulia
|
3 dl
|
valkoviiniä
|
3
|
sitruunan mehu
|
8 oksaa
|
timjamia
|
4
|
kananmunan keltuaista
|
200 g
|
Eleplant-pala
|
suolaa
|
|
Tarjoiluun |
|
1 pnt
|
vihreää parsaa
|
50 g
|
Parmankinkkua
|
1. Pilko salottisipuli ja laita pieneen kattilaan. Lisää joukkoon viini, sitruunamehu ja timjami. Keitä liemi puoleen ja siivilöi toiseen kattilaan (reduktiolientä tulisi olla jäljellä noin 1,5 dl).
2. Sekoita reduktioliemen joukkoon keltuaiset.
3. Kypsennä seos 82 asteeseen.
4. Vispaa joukkoon sulatettu Eleplant.
5. Mausta kastike suolalla ja halutessasi laita sifoniin, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.
6. Ryöppää parsat kevyesti kiehuvassa vedessä (noin 1 min).
7. Paahda parmankinkku 150-asteisessa kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia ja tarjoile kuohkean hollandaisekastikkeen kanssa.
Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.