Paistetut kampasimpukat kukkakaalipyreen kera

Tässä herkullisessa kampasimpukka-reseptissä yhdistyvät paistettujen kampasimpukoiden hienostunut maku ja kukkakaalipyreen miellyttävä suutuntuma. Kukkakaali valmistetaan kasvisliemessä keittäen ja soseutetaan crememäiseksi pyreeksi, johon lisätään mausteet kuten muskottipähkinä. Tämä annos on täydellinen lisuke esimerkiksi juhla-aterioille ja kampasimpukoita näkeekin usein ravintoloiden ruokalistoilla. Kampasimpukoiden paistaminen vaatii vain vähän aikaa ja ne yhdistyvät upeasti rucolan ja granaattiomenan siementen kanssa. Tämä on paras kukkakaalipyree-resepti, joka täydentää simpukka-annosta loistavasti.

Paistetut kampasimpukat kukkakaalipyreen kera

Tässä herkullisessa kampasimpukka-reseptissä yhdistyvät paistettujen kampasimpukoiden hienostunut maku ja kukkakaalipyreen miellyttävä suutuntuma. Kukkakaali valmistetaan kasvisliemessä keittäen ja soseutetaan crememäiseksi pyreeksi, johon lisätään mausteet kuten muskottipähkinä. Tämä annos on täydellinen lisuke esimerkiksi juhla-aterioille ja kampasimpukoita näkeekin usein ravintoloiden ruokalistoilla. Kampasimpukoiden paistaminen vaatii vain vähän aikaa ja ne yhdistyvät upeasti rucolan ja granaattiomenan siementen kanssa. Tämä on paras kukkakaalipyree-resepti, joka täydentää simpukka-annosta loistavasti.

4 annosta
20 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Paistetut kampasimpukat

12
kpl
kampasimpukka
2
rkl
Eleplantia
30
g
saksanpähkinärouhetta
2
oksaa
timjamia

Kukkakaalipyree

1
pienen kukkakaalin kukinnot
400
ml
kasvislientä
1
rkl
Eleplantia
suolaa
raastettua muskottipähkinää

Koristeluun

2
rkl
granaattiomenan siemeniä
0,5
ruukullista
rucolaa

Valmistusohje

  1.  Valmista kukkakaalipyree.
  2. Kiehauta kukkakaalin kukinnot kasvisliemessä pienessä kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Valuta osa liemestä pois ja soseuta kukkakaali crememäiseksi pyreeksi.
  4. Lisää lopuksi 1 ruokalusikallinen Eleplantia ja mausta halutessasi suolalla ja muskottipähkinällä.
  5. Pidä pyree lämpimänä.
  6. Paista kampasimpukat.
  7. Huuhtele kampasimpukat kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
  8. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
  9. Huuhtele timjami, ravista kuivaksi ja hienonna lehdet.
  10. Kuumenna 1 ruokalusikallinen Eleplantia paistinpannulla.
  11. Mausta kampasimpukat suolalla ja paista kuumalla pannulla noin 1 minuutti.
  12. Laske lämpöä, käännä simpukat ja lisää pannulle 1 ruokalusikallinen Eleplantia, timjami ja pähkinät.
  13. Anna Eleplantin vaahtoutua hetken ja ota pannu pois liedeltä.
  14. Asettele kukkakaalipyre, kampasimpukat, pähkinät ja granaattiomenan siemenet lautasille.
  15. Koristele vielä rucolalla.