Paahdettua kukkakaalia ja minttujogurttia

Paahdettu kukkakaali on helppo ja herkullinen kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Se tarjoillaan raikkaan minttujogurtin kera. Turkkilaisesta jogurtista ja mintun lehdistä tehtyyn kastikkeeseen tuovat kirpeyttä ja makeutta sitruunan mehu sekä vaahterasiirappi tai hunaja. Annoksesta saa vegaanisen, kun turkkilaisen jogurtin korvaa soija- tai kaurajogurtilla. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan, riisin kanssa tai esimerkiksi kalan lisukkeena.

Paahdettua kukkakaalia ja minttujogurttia

Paahdettu kukkakaali on helppo ja herkullinen kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Se tarjoillaan raikkaan minttujogurtin kera. Turkkilaisesta jogurtista ja mintun lehdistä tehtyyn kastikkeeseen tuovat kirpeyttä ja makeutta sitruunan mehu sekä vaahterasiirappi tai hunaja. Annoksesta saa vegaanisen, kun turkkilaisen jogurtin korvaa soija- tai kaurajogurtilla. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan, riisin kanssa tai esimerkiksi kalan lisukkeena.

4 annosta
35 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Paahdettu kukkakaali

700
g
kukkakaali
60
g
Eleplant-pala sulatettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
curryjauhetta
1
tl
garam masalaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori

Minttujogurtti

500
g
turkkilaista jogurttia
20
isoa mintun lehteä
1
tl
rouhittua mustapippuria
0,5
sitruunan mehu ja kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa

Koristeluun

tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa kukkakaalista nuput irti. Käytä myös varsi, mutta leikkaa se hieman pienemmiksi, noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
  3. Kukkakaalin lehdet voi myös hyödyntää ja käyttää, jos ne ovat hyväkuntoisia.
  4. Laita paloitellut kukkakaalit pellille.
  5. Sulata Eleplant kattilassa.
  6. Kuullota valkosipulia rasvassa 2 minuutin ajan.
  7. Lisää joukkoon mausteet, kuullota vielä noin 2 minuuttia.
  8. Mausta lopuksi sitruunanmehulla sekä -kuorella.
  9. Valuta maustettu sulatettu Eleplant kukkakaalien päälle.
  10. Kypsennä uunin ylätasolla noin 12–15 minuutin ajan.
  11. Valmista minttujogurtti laittamalla turkkilainen jogurtti kulhoon.
  12. Hienonna minttu. Lisää kulhoon kaikki ainekset ja sekoita.
  13. Tarjoile paahdetut kukkakaalit minttujogurtin kanssa ja koriste annos mintun lehdillä.