Paahdettu kukkakaali on helppo ja herkullinen kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Se tarjoillaan raikkaan minttujogurtin kera. Turkkilaisesta jogurtista ja mintun lehdistä tehtyyn kastikkeeseen tuovat kirpeyttä ja makeutta sitruunan mehu sekä vaahterasiirappi tai hunaja. Annoksesta saa vegaanisen, kun turkkilaisen jogurtin korvaa soija- tai kaurajogurtilla. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan, riisin kanssa tai esimerkiksi kalan lisukkeena.
Paahdettu kukkakaali on helppo ja herkullinen kasvisruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa. Se tarjoillaan raikkaan minttujogurtin kera. Turkkilaisesta jogurtista ja mintun lehdistä tehtyyn kastikkeeseen tuovat kirpeyttä ja makeutta sitruunan mehu sekä vaahterasiirappi tai hunaja. Annoksesta saa vegaanisen, kun turkkilaisen jogurtin korvaa soija- tai kaurajogurtilla. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan, riisin kanssa tai esimerkiksi kalan lisukkeena.
Paahdettu kukkakaali |
|
700 g
|
kukkakaali
|
60 g
|
Eleplant-pala sulatettuna
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
1 tl
|
paprikajauhetta
|
1 rkl
|
curryjauhetta
|
1 tl
|
garam masalaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1 tl
|
suolaa
|
1
|
sitruunan mehu ja kuori
|
Minttujogurtti |
|
500 g
|
turkkilaista jogurttia
|
20
|
isoa mintun lehteä
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
0,5
|
sitruunan mehu ja kuori
|
1 tl
|
suolaa
|
1 rkl
|
vaahterasiirappia tai hunajaa
|
Koristeluun |
|
tuoretta minttua
|