Mutakakku on helppo klassikkoherkku. Voit lisätä kakkutaikinan joukkoon halutessasi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Huomioithan, että kakun paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka paksu kerros taikinaa on vuoassa. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)
Mutakakku on helppo klassikkoherkku. Voit lisätä kakkutaikinan joukkoon halutessasi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Huomioithan, että kakun paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka paksu kerros taikinaa on vuoassa. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)
Ainekset: |
|
200 g
|
tummaa suklaata paloiteltuna
|
200 g
|
Eleplant-pala sulatettuna
|
4
|
kananmunaa
|
3 dl
|
tomusokeria
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 rkl
|
kaakaojauhetta
|
1 dl
|
gluteenitonta jauhoseosta
|
Koristeluun |
|
tomusokeria
|
|
raastettua suklaata
|
Laita kattilallinen vettä kiehumaan liedelle. Siirrä suklaa kulhoon. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita kulho kiehuvan kattilan päälle ja sulata suklaa vesihauteessa. Sulata Eleplant kattilassa. Sekoita sulatettu Eleplant suklaan joukkoon pikkuhiljaa lisäten. Sekoita joukkoon kanamunat.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää hiljalleen suklaamassan joukkoon. Kaada valmis kakkumassa uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 1525 minuuttia kakun paksuudesta riippuen.
Koristele valmis mutakakku siivilöimällä päälle tomusokeria ja raastamalla suklaata. Kakku on lämpimänä löysähköä ja vähän valuvaa ja jäähtyneenä taas kiinteämpää.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.