Mutakakku

Mutakakku on helppo klassikkoherkku. Voit lisätä kakkutaikinan joukkoon halutessasi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Huomioithan, että kakun paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka paksu kerros taikinaa on vuoassa. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)

Mutakakku

Mutakakku on helppo klassikkoherkku. Voit lisätä kakkutaikinan joukkoon halutessasi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Huomioithan, että kakun paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka paksu kerros taikinaa on vuoassa. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)

6 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

200
g
tummaa suklaata paloiteltuna
200
g
Eleplant-pala sulatettuna
4
kananmunaa
3
dl
tomusokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun

tomusokeria
raastettua suklaata

Valmistusohje

Laita kattilallinen vettä kiehumaan liedelle. Siirrä suklaa kulhoon. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita kulho kiehuvan kattilan päälle ja sulata suklaa vesihauteessa. Sulata Eleplant kattilassa. Sekoita sulatettu Eleplant suklaan joukkoon pikkuhiljaa lisäten. Sekoita joukkoon kanamunat.

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää hiljalleen suklaamassan joukkoon. Kaada valmis kakkumassa uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 1525 minuuttia kakun paksuudesta riippuen.

Koristele valmis mutakakku siivilöimällä päälle tomusokeria ja raastamalla suklaata. Kakku on lämpimänä löysähköä ja vähän valuvaa ja jäähtyneenä taas kiinteämpää.

Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.