Mausteiset kanagyrokset grillistä

Kanagyros on perinteinen ja suosittu kreikkalainen herkku, joka koostuu grillatusta mausteisesta kanasta, raikkaista kasviksista ja jogurttikastikkeesta, jotka kaikki tarjotaan yleensä leipään kiedottuna. Kanaruokaohjeemme sisältääkin täydellisen yhdistelmän mausteisia, meheviä ja raikkaita makuja kesäpäivän ateriointiin. Herkulliset kanagyrokset valmistuvat helposti kotona sekoittamalla mausteisen marinadin kanalle, jonka grillaat mehevän kypsäksi. Herkullinen kana kääritään lämpimän naanleivän sisään ja viimeistellään raikkaalla jogurttikastikkeella. Kutsu ystävät koolle ja vie heidät tämän kreikkalaisen gyroksen myötä hetkeksi Välimeren lämpimille rannoille. Tee vaikutus herkullisella kanareseptillämme! (kananmunaton, pähkinätön)

Mausteiset kanagyrokset grillistä

Kanagyros on perinteinen ja suosittu kreikkalainen herkku, joka koostuu grillatusta mausteisesta kanasta, raikkaista kasviksista ja jogurttikastikkeesta, jotka kaikki tarjotaan yleensä leipään kiedottuna. Kanaruokaohjeemme sisältääkin täydellisen yhdistelmän mausteisia, meheviä ja raikkaita makuja kesäpäivän ateriointiin. Herkulliset kanagyrokset valmistuvat helposti kotona sekoittamalla mausteisen marinadin kanalle, jonka grillaat mehevän kypsäksi. Herkullinen kana kääritään lämpimän naanleivän sisään ja viimeistellään raikkaalla jogurttikastikkeella. Kutsu ystävät koolle ja vie heidät tämän kreikkalaisen gyroksen myötä hetkeksi Välimeren lämpimille rannoille. Tee vaikutus herkullisella kanareseptillämme! (kananmunaton, pähkinätön)

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Marinadi kanalle

50
g
Eleplantia
1
valkosipulinkynsi
1
dl
hunajaa
1
dl
soijaa
1
tl
kuivattua timjamia
400
g
broilerin sisäfileetä tai rintaleikkeitä

Jogurttikastike

2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
hunajaa
1
valkosipulinkynsi
0,5
raastettu kurkku

Lisäksi

4
kpl
tomaattia

Valmistusohje

1. Sulata Eleplant hienonnetun valkosipulin kanssa kattilassa ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

2. Lisää marinadi kanoihin ja anna marinoitua mielellään seuraavaan päivään.

3. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi ja raastettu kurkku.

4. Grillaa kanapalat grillissä kypsiksi.

5. Käytä joko valmiita kaupasta ostettuja naan-leipiä tai valmista omat Eleplantin naanleivät reseptin avulla.

6. Grillaa naanleivät grillissä molemmin puolin.

7. Kokoa kanagyrokset lisäämällä naanleivälle Eleplantia, kanapaloja, jogurttikastiketta, salaattia ja siivutettua tomaattia.

8. Kääri gyrokset rullalle ja tarjoa paperikääreestä.