Mansikkakakku rahkatäytteellä

Mansikkakakku rahkatäytteellä

12 annosta
4 h 15 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset:

1
vaniljatanko
50
g
pehmeää Eleplantia + hieman vuoan voiteluun
175
g
sokeria
4
munaa (koko M)
100
g
vehnäjauhoja
60
g
maissitärkkelystä
4
g
leivinjauhetta
700
g
mansikoita
250
g
vispikermaa
250
g
vähärasvaista rahkaa
Minttua koristeluun
Jousivuoka (noin 22 cm halkaisijaltaan)

Valmistusohje

Valmistus:
1. Erottele munat, vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi ja laita sivuun. Leikkaa vaniljatanko pitkittäissuunnassa halki ja kaavi sisus. Vatkaa Eleplant, 125 g sokeria, vaniljatangon sisus ja keltuaiset käsisähkövatkaimen vispilällä, kunnes seos on kermaista. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe, ja lisää ne Eleplant-keltuaisseokseen taikinan valmistamiseksi. Viimeiseksi kääntele varovasti valkuaisvaahto taikinaan vispilällä.

2. Voitele perusteellisesti jousivuoka (noin 22 cm halkaisijaltaan) Eleplantilla, jauhota se vehnäjauhoilla, levitä taikina siihen ja tasoita pinta. Paista esilämmitetyssä uunissa, toisella ritilätasolla alhaalta laskien, (sähköuuni: 175 °C / kiertoilmauuni: 150 °C) noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea (testaa tikulla). Anna kakun jäähtyä vuoassa jäähdytystelineellä, anna sen levätä (noin 3 tuntia).

3. Vaahdota vispikerma, rahka ja 50 g sokeria käsisähkövatkaimen vispilällä kiinteäksi vaahdoksi. Pese, puhdista ja valuta mansikat. Puolita tai jaa neljänneksiin 500 g mansikoista, jättäen muutaman koristeluun. Soseuta loput mansikat hienoksi.

4. Ota taikinapohja vuoasta ja leikkaa se kerran vaakasuunnassa kahtia. Aseta alimmainen kerros kakkuastialle, levitä puolet kermasta siihen, lisää muutama viipaloitu mansikka ja hieman sosetta. Aseta päälle toinen kakkukerros ja toista prosessi uudelleen. Koristele kakku jäljellä olevilla mansikoilla ja mintulla.