Mac & cheese bechamel-kastikkeella

Täyteläinen mac & cheese maistuu syksyn kylmenevinä iltoina. Helppo juustomakaroni valmistetaan bechamel-kastikkeella ja maustetaan savupaprikalla. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Mac & cheese bechamel-kastikkeella

Täyteläinen mac & cheese maistuu syksyn kylmenevinä iltoina. Helppo juustomakaroni valmistetaan bechamel-kastikkeella ja maustetaan savupaprikalla. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Bechamel-kastike

30
g
Eleplant-pala
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
savupaprikajauhetta
5
dl
maitoa
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
150
g
juustoraastetta
1
pss
makaronia (400 g)

Valmistusohje

  1. Valmista bechamel-kastike.
  2. Sulata Eleplant paksupohjaisessa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot sekä savupaprikajauhe.
  3. Sekoita hetki ja lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  5. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  6. Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta.
  7. Sekoita puolet juustokastikkeesta makaronin joukkoon ja laita makaroniseos uunin kestävään vuokaan.
  8. Valuta päälle loppu juustokastike ja gratinoi mac & cheese 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.