Lohipastrami, voissa haudutettua purjoa ja lime-voikastiketta

Mausteinen lohipastrami sopii täydellisesti Eleplantissa haudutetun purjon ja kirpeän limevoikastikkeen kanssa tarjottavaksi. Juhlava annos sopii erinomaisesti vaikkapa uudenvuoden juhliin. (kananmunaton, pähkinätön)

Lohipastrami, voissa haudutettua purjoa ja lime-voikastiketta

Mausteinen lohipastrami sopii täydellisesti Eleplantissa haudutetun purjon ja kirpeän limevoikastikkeen kanssa tarjottavaksi. Juhlava annos sopii erinomaisesti vaikkapa uudenvuoden juhliin. (kananmunaton, pähkinätön)

4 annosta
1 h, passiivinen 4 h
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Lohipastrami

600
g
lohifileetä
2
rkl
sokeria
2
rkl
karkeaa merisuolaa

Mausteseos

2
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
mustapippuria myllystä

Haudutettu purjo

100
g
Eleplantia
1
keskikokoinen purjosipuli
½
limen mehu
ripaus suolaa

Lime-voikastike

2
dl
kermaa
limen mehu ja raastettu kuori
1
rkl
maissitärkkelystä
ripaus suolaa
50
g
Eleplantia
koristeluun tilliä ja miniversoja

Valmistusohje

  1. Leikkaa lohifilee kahteen tankoon. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  2. Paahda mausteseoksen mausteita kuivalla pannulla hetki, kunnes mausteista alkaa irrota paahteinen tuoksu. Jauha mausteet morttelissa hienoksi.
  3. Pyyhi suola ja sokeri pois lohen pinnasta. Hiero loput mausteet tasaisesti lohen pintaan.
  4. Paista lohipaloihin kuivalla kuumalla pannulla väri joka puolelle nopeasti. Anna jäähtyä. Kääri paistetut tangot tiiviisti muovikelmuun ja laita viileään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
  5. Valmista voissa haudutettu purjo.
  6. Sulata Eleplant kattilassa. Siivuta joukkoon purjosipuli.
  7. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta limen mehulla ja suolalla.
  8. Valmista lime-voikastike.
  9. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää limen raastettu kuori ja mehu.
  10. Lisää maissitärkkelykseen tilkka vettä ja suurusta kastike.
  11. Mausta suolalla ja lisää joukkoon Eleplant nokareina. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  12. Kokoa annosten pohjalle limevoikastiketta ja haudutettua purjoa. Siivuta pinnalle lohipastrami.
  13. Koristele annokset tillillä tai miniversoilla.