Italialaisesta keittiöstä tuttu lasagne vaatii aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tarjoamme tässä helpon lasagne-reseptin, jolla valmistat herkullisen valkokastike-lasagnen vaivattomasti. Mikäli et pidä lasagnen pinnalle muodostuvasta rapeasta kuoresta, voit paistaa vuoan foliolla peitettynä. Mozzarellan voi hyvin korvata esimerkiksi emmental-juustolla. (soijaton)
Italialaisesta keittiöstä tuttu lasagne vaatii aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tarjoamme tässä helpon lasagne-reseptin, jolla valmistat herkullisen valkokastike-lasagnen vaivattomasti. Mikäli et pidä lasagnen pinnalle muodostuvasta rapeasta kuoresta, voit paistaa vuoan foliolla peitettynä. Mozzarellan voi hyvin korvata esimerkiksi emmental-juustolla. (soijaton)
Bechamel-kastike |
|
60 g
|
Eleplant-pala
|
1 dl
|
vehnäjauhoa
|
7 dl
|
laktoositonta täysmaitoa
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
Tomaattinen jauhelihakastike |
|
3 rkl
|
Eleplantia
|
600 g
|
naudan jauhelihaa
|
3
|
valkosipulinkynttä
|
1
|
keltasipuli
|
2 rkl
|
tomaattipyreetä
|
400 g
|
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
|
400 g
|
paseerattua tomaattia
|
1 rkl
|
ruokosokeria
|
2 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1,5 tl
|
suolaa
|
500 g
|
lasagnelevyjä
|
1
|
ruukku basilikaa
|
200 g
|
mozzarellajuustoa, leikattuna viipaleiksi
|
Valmista bechamel-kastike.
Valmista jauhelihakastike.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Kokoa lasagne uunivuokaan.