Lasagne

Italialaisesta keittiöstä tuttu lasagne vaatii aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tarjoamme tässä helpon lasagne-reseptin, jolla valmistat herkullisen valkokastike-lasagnen vaivattomasti. Mikäli et pidä lasagnen pinnalle muodostuvasta rapeasta kuoresta, voit paistaa vuoan foliolla peitettynä. Mozzarellan voi hyvin korvata esimerkiksi emmental-juustolla. (soijaton)

Lasagne

Italialaisesta keittiöstä tuttu lasagne vaatii aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Tarjoamme tässä helpon lasagne-reseptin, jolla valmistat herkullisen valkokastike-lasagnen vaivattomasti. Mikäli et pidä lasagnen pinnalle muodostuvasta rapeasta kuoresta, voit paistaa vuoan foliolla peitettynä. Mozzarellan voi hyvin korvata esimerkiksi emmental-juustolla. (soijaton)

6 annosta
aktiivinen 1 h 15 min, passiivinen 30–35 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Bechamel-kastike

60
g
Eleplant-pala
1
dl
vehnäjauhoa
7
dl
laktoositonta täysmaitoa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria

Tomaattinen jauhelihakastike

3
rkl
Eleplantia
600
g
naudan jauhelihaa
3
valkosipulinkynttä
1
keltasipuli
2
rkl
tomaattipyreetä
400
g
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400
g
paseerattua tomaattia
1
rkl
ruokosokeria
2
tl
rouhittua mustapippuria
1,5
tl
suolaa
500
g
lasagnelevyjä
1
ruukku basilikaa
200
g
mozzarellajuustoa, leikattuna viipaleiksi

Valmistusohje

Valmista bechamel-kastike.

  1. Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauho. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää joukkoon maito ja keitä miedolla lämmöllä tasaisin väliajoin sekoittaen noin 20–30 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Valmista jauhelihakastike.

  1. Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliha Eleplantin kanssa kullanruskeaksi.
  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli, lisää jauhelihan joukkoon ja paista noin 2 minuutin ajan.
  3. Lisää joukkoon tomaattipyree, kuoritut tomaatit ja paseerattu tomaatti.
  4. Keitä kastiketta noin 30–45 minuuttia.
  5. Mausta lopuksi ruokosokerilla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Kokoa lasagne uunivuokaan.

  1. Laita ensimmäisenä vuoan pohjalle jauhelihakastiketta, seuraavaksi bechamel-kastiketta ja sen päälle mozzarellaviipaleita.
  2. Ripottele päälle basilikan lehtiä ja lasagnelevyjä.
  3. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  4. Päällimmäiseksi kerrokseksi pitää jäädä jauhelihakastiketta, bechamelia, basilikaa ja mozzarellaa.
  5. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.