Korvapuustit

Perinteiset korvapuustit on helppo valmistaa ja maistuvat monelle. Tässä helppo ja toimiva korvapuustiresepti, jonka ohjeilla onnistut varmasti. Voit halutessasi tehdä taikinasta myös kanelipullapitkon. Taikina on helpompi tehdä yleiskoneessa, mutta voit vaivata sen myös käsin. (sisältää gluteenia ja kananmunaa)

Korvapuustit

Perinteiset korvapuustit on helppo valmistaa ja maistuvat monelle. Tässä helppo ja toimiva korvapuustiresepti, jonka ohjeilla onnistut varmasti. Voit halutessasi tehdä taikinasta myös kanelipullapitkon. Taikina on helpompi tehdä yleiskoneessa, mutta voit vaivata sen myös käsin. (sisältää gluteenia ja kananmunaa)

14 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pullataikina

5
dl
kauramaitoa
22
g
kuivahiivaa
150
g
Eleplant-pala sulatettuna
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1,5
rkl
kardemummaa
1,5
tl
suolaa
14
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa

Korvapuustien täyte

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
2
rkl
kanelijauhetta
1,5
dl
sokeria

Viimeistelyyn

1
kananmuna voiteluun
2
dl
raesokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva.
2. Laita maito-hiivaseos yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon Eleplant ja kananmunat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen nesteen joukkoon.
4. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 3 minuuttia. Jos sinulla ei ole yleiskonetta sekoita kuivat aineet aluksi käsin, ja kun taikina alkaa paksuuntua siirry vaivaamiseen käsin.
5. Jätä pullataikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1,5–2 tunniksi.

6. Taikinan kohotessa tee korvapuustien täyte valmiiksi.
7. Sekoita huoneenlämpöinen Eleplant, kanelijauhe ja sokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi.

8. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

9. Kauli pullataikina noin 5 millimetrin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
10. Levitä lastalla täyte tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle.
11. Rullaa taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä paloja vinottain ja laita palat pellille leivinpaperin päälle.
12. Paina keskeltä korvapuustin muotoon.
13. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
14. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa. 1 kananmuna = 50 ml Aquafabaa.