Kevään kasvispiirakka

Sopivan suolainen kasvispiirakka on yhtä lailla arjen herkku kuin juhlien tarjottavakin. Tässä herkullisessa piirakassa yhdistyvät kevään ja alkukesän parhaat maut ja näyttävä lopputulos, mikä tekee siitä erityisen sopivan hienoimpaankin juhlapöytään. Piirakasta saa myös helposti vegaanisen, jolloin se sopii kaikille ruokavalioille. Valmista helppo piirakkapohja ja täytä se Eleplantissa kuullotetuilla, makeilla kevätkasviksilla. Ne tuovat piirakkaan paitsi herkullista makua, myös kauniin ulkonäön. Reseptiä on helppo seurata, joten vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä, voit luottaa siihen, että lopputulos on täydellinen. Ihastu kevään kasvispiirakkaan ja yllätä vieraasi herkullisella tarjoilulla!

Kevään kasvispiirakka

Sopivan suolainen kasvispiirakka on yhtä lailla arjen herkku kuin juhlien tarjottavakin. Tässä herkullisessa piirakassa yhdistyvät kevään ja alkukesän parhaat maut ja näyttävä lopputulos, mikä tekee siitä erityisen sopivan hienoimpaankin juhlapöytään. Piirakasta saa myös helposti vegaanisen, jolloin se sopii kaikille ruokavalioille. Valmista helppo piirakkapohja ja täytä se Eleplantissa kuullotetuilla, makeilla kevätkasviksilla. Ne tuovat piirakkaan paitsi herkullista makua, myös kauniin ulkonäön. Reseptiä on helppo seurata, joten vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä, voit luottaa siihen, että lopputulos on täydellinen. Ihastu kevään kasvispiirakkaan ja yllätä vieraasi herkullisella tarjoilulla!

8 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Piirakkapohja

1
dl
kaurahiutaleita
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna
1
dl
vettä
50
g
Eleplant-pala

Kasvistäyte

2
dl
kermaa
0,5
pnt
persiljaa
tuoretta timjamia
2
dl
kermaviiliä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
100
g
juustoraastetta
20
g
Eleplant-pala
100
g
pientä porkkanaa
100
g
varsiparsakaalia
2
vartta
kevätsipulia
100
g
tankoparsaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista piirakkapohja.

  1. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää kananmuna, vesi ja sulatettu Eleplant.
  3. Muotoile pohja Eleplantilla voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista täyte.

  1. Sekoita yrtit kerman joukkoon sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää mausteet.
  2. Sekoita joukkoon kananmunat ja juustoraaste ja kaada esipaistetun pohjan päälle.
  3. Kuullota kasviksia Eleplantissa pannulla hetki ja mausta suolalla.
  4. Kuullota porkkanoita muita kasviksia kauemmin, jotta ehtivät pehmetä.
  5. Asettele kasvikset täytteen päälle ja paista kasvispiirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vegaaninen kasvispiirakka: Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).