Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka sopii tarjottavaksi juhlapöydässä tai ruokaisammaksi ateriaksi esimerkiksi salaatin kera. Viimeistele valmis piirakka katkaravuilla ja tuoreella tillillä. (pähkinätön)

Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka sopii tarjottavaksi juhlapöydässä tai ruokaisammaksi ateriaksi esimerkiksi salaatin kera. Viimeistele valmis piirakka katkaravuilla ja tuoreella tillillä. (pähkinätön)

8 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Piirakkapohja

4
dl
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
75
g
Eleplant-pala
dl
kylmää vettä

Katkaraputäyte

150
g
katkarapuja
1
sipuli
100
g
purjosipulia
1
punainen paprika
20
g
Eleplant-pala
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
1
prk
kermaviiliä
2
kananmunaa
½
sitruunan mehu
1
dl
juustoraastetta
½
dl
hienonnettua tilliä
ripaus suolaa

Pinnalle

50
g
katkarapuja
tuoretta tilliä tai versoja

Valmistusohje

  1. Valmista ensin suolainen piirakkapohja.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon Eleplant nokareina. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
  3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm) huolellisesti Eleplantilla. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Valmista katkaraputäyte.
  5. Valuta katkaravut. Hienonna sipuli, leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi paprika.
  6. Kuumenna Eleplant paistinpannulla. Lisää hienonnetut kasvikset ja kuullota hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Levitä hieman jäähtynyt kasviseos ja katkaravut piirakan pohjalle. Muista jättää hieman rapuja koristelua varten.
  8. Sekoita kermaviili, kananmunat, sitruunamehu, juustoraaste ja hienonnettu tilli kulhossa.
  9. Mausta ripauksella suolaa ja kaada tasaisesti täytteen päälle.
  10. Paista katkarapupiirakka 180-asteisessa uunissa 30−35 min.
  11. Koristele hieman jäähtynyt piirakka tuoreella tillillä, katkaravuilla ja halutessasi miniversoilla.