Juustoburgeri

Burgerin valmistus alkaa täydellisestä hampurilaispihvistä, joka vaatii vain tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, suolaa, pippuria ja hieman paistorasvaa. Juustohampurilainen koostuu mehevästä hampurilaispihvistä, joka paistetaan juuri oikeanlaiseksi. Briossisämpylät ovat oikea valinta hampurilaiselle, mutta voit käyttää myös muita sämpylöitä. Klassinen juustoburgeri sisältää lisäksi cheddarjuustoa, valkosipulimajoneesia, ketsuppia ja vesikrassia. Annoksen saa helposti maidottomaksi poistamalla cheddarjuuston tai korvaamalla sen maidottomalla tuotteella. (sisältää maitoa ja kananmunaa)

Juustoburgeri

Burgerin valmistus alkaa täydellisestä hampurilaispihvistä, joka vaatii vain tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, suolaa, pippuria ja hieman paistorasvaa. Juustohampurilainen koostuu mehevästä hampurilaispihvistä, joka paistetaan juuri oikeanlaiseksi. Briossisämpylät ovat oikea valinta hampurilaiselle, mutta voit käyttää myös muita sämpylöitä. Klassinen juustoburgeri sisältää lisäksi cheddarjuustoa, valkosipulimajoneesia, ketsuppia ja vesikrassia. Annoksen saa helposti maidottomaksi poistamalla cheddarjuuston tai korvaamalla sen maidottomalla tuotteella. (sisältää maitoa ja kananmunaa)

10 annosta
90 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Briossisämpylät

400
g
vehnäjauhoa
2
rkl
sokeria
1,5
dl
kauramaitoa
15
g
kuivahiivaa
150
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
1
tl
suolaa

Lisäksi

1
kananmunaa voiteluun
vehnäjauhoja taikinan pyörittämiseen

Valkosipulimajoneesi

200
g
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
mustapippuria rouhittuna

Jauhelihapihvit

1
kg
naudan jauhelihaa 17 %
suolaa
rouhittua mustapippuria
80
g
Eleplant-pala paistamiseen

Kokoamiseen

10
viipaletta
cheddarjuustoa
ketsuppia
1
ruukku
vesikrassia

Valmistusohje

  1. Valmista briossisämpylät.
  2. Laita yleiskoneen kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita taikinakoukulla aineet sekaisin.
  3. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva.
  4. Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita yleiskoneessa noin 3 minuuttia.
  5. Lisää huoneenlämpöistä Eleplantia hiljalleen taikinan joukkoon nokare kerrallaan.
  6. Kun Eleplant on imeytynyt taikinaan, lisää joukkoon kananmuna.
  7. Vaivaa taikinaa noin 4 minuuttia.
  8. Lisää lopuksi joukkoon suola ja vaivaa vielä noin 2 minuuttia.
  9. Siirrä taikina puoleksi tunniksi kylmään.
  10. Ota viilentynyt taikina kylmästä, punnitse 10 kappaletta 80 gramman taikinapaloja ja pyöritä ne palloiksi.
  11. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla.
  12. Jätä lämpimään paikkaan kohoamaan noin 2-3 tunniksi.
  13. Valele kohonneet briossit kananmunalla ja paista 185-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  14. Valmista valkosipulimajoneesi.
  15. Laita majoneesi kulhoon, raasta joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla. Siirrä kylmään.
  16. Valmista hampurilaispihvit.
  17. Muotoile jauhelihasta noin sadan gramman painoisia pihvejä.
  18. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  19. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja pihvit kuivalle kuumalle pannulle.
  20. Lisää nokare Eleplantia kun pihvin ensimmäisellä puolella on kaunis paistopinta.
  21. Käännä pihvi ja nosta pois pannulta, kun olet saavuttanut kauniin paistopinnan.
  22. Kokoa burgeri.
  23. Leikkaa briossit keskeltä halki laita toiselle puolelle valkosipulimajoneesia ja toiselle ketsuppia.
  24. Laita paistettu jauhelihapihvi väliin, lisää pihvin päälle juusto ja lisää viimeisenä päälle vesikrassia.
  25. Voit tarvittaessa korvata vesikrassin haluamallasi yrtillä tai salaatilla.
  26. Nosta lopuksi briossin kansi päälle.
  27. Nauti!