Iso porkkana-karjalanpiirakka pellillä tehtynä & ruskistettu munavoi

Iso peltikarjalanpiirakka on helppo valmistaa ja se on riittoisa ateria koko perheelle. Nauti karjalanpiirakan kanssa herkullista ruskistettua munavoita. Voit valmistaa peltikarjalanpiirakan myös esimerkiksi jouluna ylijääneestä riisipuurosta. (pähkinätön, maidoton, laktoositon)

Iso porkkana-karjalanpiirakka pellillä tehtynä & ruskistettu munavoi

Iso peltikarjalanpiirakka on helppo valmistaa ja se on riittoisa ateria koko perheelle. Nauti karjalanpiirakan kanssa herkullista ruskistettua munavoita. Voit valmistaa peltikarjalanpiirakan myös esimerkiksi jouluna ylijääneestä riisipuurosta. (pähkinätön, maidoton, laktoositon)

8 annosta
90 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Riisipuuro

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
5
dl
porkkanamehua
5
dl
kauramaitoa
1
tl
suolaa

Karjalanpiirakan taikina

2
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
dl
ruisjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja

Lisäksi

2
kananmunaa
50
g
Eleplantia
kauramaitoa
voiteluun Eleplantia

Ruskistettu munavoi

6
kananmunaa
100
g
Eleplantia
½
tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä ensin riisipuuro.
  2. Kiehauta vesi ja lisää riisit kiehuvaan veteen. Anna veden imeytyä riiseihin.
  3. Lisää porkkanamehu, alenna lämpöä ja anna hautua.
  4. Lisää kauramaitoa vähitellen joukkoon välillä sekoittaen.
  5. Mausta kypsä riisipuuro suolalla ja jäähdytä puuro.
  6. Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen.
  7. Kauli taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipeltiä suuremmaksi.
  8. Nosta pohja uunipellille leivinpaperin päälle kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
  9. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna ja sulatettu Eleplant.
  10. Lisää hieman kauramaitoa, mikäli puuro on liian paksua ja hankala levittää.
  11. Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
  12. Paista peltikarjalanpiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 15−20 minuuttia.
  13. Sivele reunat paiston jälkeen sulatetulla Eleplantilla.
  14. Valmista munavoi.
  15. Keitä kananmunat kypsiksi. Muista laittaa kananmunat keittämisen jälkeen jääkylmään veteen, niin saat munat kuorittua helpommin.
  16. Ruskista noin 1/3 Eleplantista kattilassa.
  17. Kuori ja murskaa kananmunat kulhossa, lisää joukkoon ruskistettu sekä pehmeä Eleplant ja sekoita tasaiseksi munavoiksi. Mausta suolalla.
  18. Tarjoile munavoi juureskarjalanpiirakan kanssa.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata piirakan kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa). Levitteeksi vegaaniselle karjalanpiirakalle voit sekoittaa esimerkiksi ruskistettua Eleplantia Eleplant-levitteeseen.