Inkivääri-porkkanarisotto

Herkullinen inkivääri-porkkanarisotto saa kaunista väriä kurkumasta. Risotto sopii ruokaisaksi ateriaksi sellaisenaan. Lisää pinnalle lisäksi reilusti parmesaania. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Inkivääri-porkkanarisotto

Herkullinen inkivääri-porkkanarisotto saa kaunista väriä kurkumasta. Risotto sopii ruokaisaksi ateriaksi sellaisenaan. Lisää pinnalle lisäksi reilusti parmesaania. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Risottoon

2
porkkanaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
20
g
Eleplant-pala
3
dl
risottoriisiä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kasvislientä

Viimeistelyyn

1
dl
kermaa
20
g
Eleplant-pala
50
g
parmesaania
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipuli pieneksi. Murskaa valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.
  2. Sulata Eleplant kattilassa ja lisää riisi. Kuullota riisiä kattilassa, kunnes se on lähes läpikuultavaa.
  3. Lisää hienonnetut kasvikset ja inkivääri. Kuullota hetki ja mausta kurkumalla ja suolalla.
  4. Lisää valkoviini ja sekoita. Lisää lämmitettyä kasvislientä muutamassa erässä risoton joukkoon ja hauduta risotto napakan kypsäksi n. 15 minuuttia.
  5. Viimeistele risotto kermalla, Eleplantilla ja raastetulla parmesaanilla. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.