Halloweenin haamukakku

Tämä kakku viimeistelee halloweenjuhlien herkkupöydän. Voikreemiin voi sekoittaa esimerkiksi keltaista tai oranssia elintarvikeväriä, jos kakkuun haluaa saada värikkyyttä.

Halloweenin haamukakku

Tämä kakku viimeistelee halloweenjuhlien herkkupöydän. Voikreemiin voi sekoittaa esimerkiksi keltaista tai oranssia elintarvikeväriä, jos kakkuun haluaa saada värikkyyttä.

12 annosta
aktiivinen 3 h, passiivinen 15 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Haamumarengit

5
valkuaista
3,25
dl
sokeria
mustia sokerihelmiä koristeluun

Suklaakakku

300
g
tummaa suklaata paloiteltuna
300
g
Eleplant-pala sulatettuna
6
kananmunaa
4,5
dl
tomusokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaojauhetta
1,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Voikreemi

200
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
5,5
dl
tomusokeria

Valuva suklaakuorrute

1
dl
laktoositonta kuohukermaa
110
g
tummaa suklaata

Valmistusohje

  1. Valmista marengit edellisenä iltana. Laita vettä kiehumaan kattilaan. Erottele valkuaiset kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Aseta kulho kiehuvan veden päälle niin, että kulhon pohja ei koske kiehuvan veden pintaa. Vatkaa käsin, kunnes sokeri on sulanut ja valkuaisvaahdon lämpötila on 58 astetta.
  2. Ota kulho pois kiehuvan veden päältä ja vatkaa se kuohkeaksi marengiksi käsivatkaimella tai yleiskoneella. Siirrä valmis marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle haamuja. Asettele haamujen silmiksi mustia sokerikuulia ja kuivaa marenkeja 70-asteisessa uunissa yön yli.
  3. Ota valmiit marengit pois uunista ja anna jäähtyä. Säilytä jäähtyneitä marenkeja kannellisessa rasiassa tai kelmulla peitettynä.
  4. Valmista suklaakakku. Laita kattilallinen vettä kiehumaan liedelle. Laita suklaa kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa kattilan päällä. Sulata Eleplant kattilassa ja sekoita suklaan joukkoon pikkuhiljaa lisäten. Sekoita joukkoon kanamunat. 
  5. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää hiljalleen suklaamassan joukkoon. Kaada valmis kakkumassa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja paista 200-asteisessa uunissa 15−25 minuuttia kakun paksuuden mukaan.
  6. Valmista voikreemi vatkaamalla Eleplant käsivatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa kunnes sokeri on sekoittunut. Levitä kuorrutetta paistinlastalla tasainen kerros koko kakun pintaan. Siirrä kakku kylmään odottamaan seuraavaa kuorrutetta.
  7. Valmista valuva suklaakuorrute kuumentamalla kerma ja suklaa kattilassa. Sekoita nuolijalla, kunnes suklaa on imeytynyt kermaan. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuutin ajan.
  8. Valuta suklaakuorrute kakun päälle ja työnnä sitä tarvittaessa paistilastalla keskeltä lähemmäksi reunoja. Siirrä kakku jääkaappiin.
  9. Koristele haamukakku juuri ennen tarjoilua haamumarengeilla.