Grillatut kasvikset ja ruskistettu Eleplant-vinegretti

Grillatut kasvikset valmistuvat nopeasti grillissä. Voit käyttää myös muita sesongin kasviksia, esimerkiksi hunajanaurista tai kyssäkaalia. Ruskistettu Eleplant-vinegretti sopii kasvisten lisäksi myös kalalle tai lihalle.

Grillatut kasvikset ja ruskistettu Eleplant-vinegretti

Grillatut kasvikset valmistuvat nopeasti grillissä. Voit käyttää myös muita sesongin kasviksia, esimerkiksi hunajanaurista tai kyssäkaalia. Ruskistettu Eleplant-vinegretti sopii kasvisten lisäksi myös kalalle tai lihalle.

4 annosta
40 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Grillatut kasvikset

1
nippu
kevätsipulia
1
kukkakaali paloiteltuna
1
nippu
vihreää parsaa kuorittuna ja kannat leikattuna
1
nippu
valkoista parsaa kuorittuna ja kannat leikattuna
75
g
Eleplant-pala sulatettuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria

Eleplant-vinegretti

150
g
Eleplant-pala ruskistettuna
0,5
dl
Soijakastiketta
1
Sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Koristeluun

hienonnettuja kevätsipulin varsia

Valmistusohje

  1. Leikkaa kevätsipuleista noin 6–7 cm vihreää vartta pois. Hienonna vihreä varsi ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Laita jäljelle jääneet kevätsipulit, kukkakaalipalat ja parsat vuokaan. Valuta niiden päälle Eleplant ja mausta kasvikset suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa kasviksia noin 3–6 minuutin ajan. Parsat ja kevätsipulit valmistuvat yleensä noin 3–4 minuutissa, kukkakaalin kypsyminen kestää muutaman minuutin kauemmin.
  3. Valmista vinegretti ruskistamalla Eleplant pannulla. Lisää joukkoon soijakastike sekä sitruunan menu ja kuoriraaste.
  4. Laita grillatut kasvikset kulhoon, lusikoi päälle vinegrettiä ja viimeistele lopuksi hienonnetulla kevätsipulilla.