Green goddes -maustevoi

Green goddes -maustevoi sopii erinomaisesti pihvien ja leikkeiden päälle. Voit käyttää sitä myös risottoihin, pastoihin tai levitteeksi leivälle. Reseptistä tulee reilusti maustevoita, joten voit pakastaa voita leivinpaperiin käärittynä ja leikata siitä paloja aina tarpeen mukaan. Maustevoi on erinomainen lisä monenlaisen ruuan maustamiseen.

Green goddes -maustevoi

Green goddes -maustevoi sopii erinomaisesti pihvien ja leikkeiden päälle. Voit käyttää sitä myös risottoihin, pastoihin tai levitteeksi leivälle. Reseptistä tulee reilusti maustevoita, joten voit pakastaa voita leivinpaperiin käärittynä ja leikata siitä paloja aina tarpeen mukaan. Maustevoi on erinomainen lisä monenlaisen ruuan maustamiseen.

30 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainesosat

500
g
Eleplantia huoneelämpöisenä
1,5
tl
Suolaa
1
tl
Rouhittua mustapippuria
2
Tuoretta jalapenoa siemenet poistettuna ja hienonnettuna
2
ruukkua
Lehtipersiljaa
1
ruukku
Basilikaa
1
rs
Pinaattia
2
Limen mehu puristettuna ja kuori raastettuna
3
Valkosipulinkynttä raastettuna
6
Sardellifileetä

Valmistusohje

  1. Laita kaikki ainesosat monitoimikoneeseen ja soseuta noin 2 minuutin ajan. Kaavi nuolijalla monitoimikoneen kulhon reunoilta massa takaisin kulhon pohjalle ja soseuta vielä noin minuutin ajan. Mikäli sinulla ei ole monitoimikonetta käytössä, soseuta kaikki muut ainesosat Eleplantia lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Mikäli aineksia on vaikea soseuttaa, käytä apunasi ½ dl vettä. Sekoita tämän jälkeen soseuttamasi tahna huoneenlämpöisen Eleplantin kanssa kulhossa nuolijalla sekaisin.
  2. Lusikoi valmista green goddes -maustevoita leivinpaperin päälle. Kääri leivinpaperi rullalle ja pyörittele reunat karkkipaperin tavoin ympäri. Siirrä maustevoi pakkaseen ja anna sen jähmettyä muutaman tunnin ajan. Voit myös käyttää voita heti valmistuksen jälkeen tai säilyttää sitä jääkaapissa. Maustevoi säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.