Gluteeniton vegaaninen suklaakakku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku hurmaa täyteläisellä maullaan ja mehevällä rakenteellaan. Ruskistettu Eleplant tuo makuun syvyyttä ja aromikkuutta ja kahvi korostaa sulatetun suklaan aromia. Lopputulos on ihanan mehevä ja vastustamaton. Resepti on helppo ja kakku syntyy nopeasti, vain puolessa tunnissa. Sopii niin arjen herkutteluhetkiin kuin prameampaankin juhlapöytään!

Gluteeniton vegaaninen suklaakakku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku hurmaa täyteläisellä maullaan ja mehevällä rakenteellaan. Ruskistettu Eleplant tuo makuun syvyyttä ja aromikkuutta ja kahvi korostaa sulatetun suklaan aromia. Lopputulos on ihanan mehevä ja vastustamaton. Resepti on helppo ja kakku syntyy nopeasti, vain puolessa tunnissa. Sopii niin arjen herkutteluhetkiin kuin prameampaankin juhlapöytään!

8 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

250
g
Eleplantia
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta (maissi-/perunatärkkelystä sisältävä jauho, esim. Semper Finmix)
3
dl
fariinisokeria
0,5
dl
kaakaojauhoa
2
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
2
tl
omenaviinietikkaa
2,5
dl
kahvia
100
g
vegaanista tummaa suklaata

Kuorrute

100
g
vegaanista tuorejuustoa
200
g
tomusokeria
200
g
ruskistettua Eleplantia huoneenlämpöisenä
0,5
tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Sulata Eleplant kattilassa ja anna ruskistua.
  2. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon ruskistettu Eleplant, omenaviinietikka ja kahvi nuolijalla sekoittaen. Lisää lopuksi taikinan joukkoon murskattu suklaa.
  3. Levitä taikina noin2 sentin paksuiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun n. 15 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15−20 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsynyt. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kuorrutteen ainekset käsivatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtynyt vegaaninen suklaakakku kuorrutteella.