Suklaahippukeksit ovat amerikkalaisten klassikkoherkkuja. Niihin voi käyttää myös omaa lempisuklaata rouhittuna. Paistettaessa on tärkeää jättää riittävästi tilaa keksien väleihin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Suklaahippukeksit ovat amerikkalaisten klassikkoherkkuja. Niihin voi käyttää myös omaa lempisuklaata rouhittuna. Paistettaessa on tärkeää jättää riittävästi tilaa keksien väleihin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Ainekset: |
|
170 g
|
Eleplant-pala
|
1,25 dl
|
ruokosokeria
|
1,2 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
1
|
kananmuna
|
2,75 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
maissitärkkelystä
|
1 tl
|
kardemummaa
|
1 tl
|
ruokasoodaa
|
0,5 tl
|
suolaa
|
150 g
|
suklaahippuja
|
0,75 dl
|
corn flakes -maissilastuja
|
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen Eleplant ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon kananmuna jaa vaahdota vielä noin 3–4 minuutin ajan. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää joukkoon ja sekoita nopeasti ja varovasti taikinaksi. Lisää lopuksi joukkoon suklaahiput ja maissilastut.
Nosta taikinasta lusikalla korkeita kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Keksit laskevat paistuessa, jonka takia taikina laitetaan keoiksi pellille. Paista keksejä 150-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.