Canapè-keksit

Canapè on voitaikinasta valmistettu leivonnainen, joka vaatii tekijältään malttia. Voitaikinan tekemisestä löytyy työvaihekuvia ja videoita internetistä, joita kannattaa katsoa ennen valmistusta. Keksit voi valmistaa myös kaupassa myytävästi valmiista lehtitaikinasta. Se kaulitaan ohueksi levyksi, ripotellaan päälle kanelisokeria ja kääritään haluttuun muotoon. Ennen paistamista keksit valellaan sulatetulla Eleplantilla. (sisältää gluteenia)

Canapè-keksit

Canapè on voitaikinasta valmistettu leivonnainen, joka vaatii tekijältään malttia. Voitaikinan tekemisestä löytyy työvaihekuvia ja videoita internetistä, joita kannattaa katsoa ennen valmistusta. Keksit voi valmistaa myös kaupassa myytävästi valmiista lehtitaikinasta. Se kaulitaan ohueksi levyksi, ripotellaan päälle kanelisokeria ja kääritään haluttuun muotoon. Ennen paistamista keksit valellaan sulatetulla Eleplantilla. (sisältää gluteenia)

8 annosta
2 h
Vaikea
Canapè-keksit
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

0,5
dl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
4,5
dl
kylmiä vehnäjauhoja
125
g
kylmää Eleplantia
1,25
dl
jääkylmää vettä

Kaulimiseen

100
g
kylmää Eleplantia

Täyte

100
g
sulatettua Eleplantia
1
dl
sokeria
1
tl
kanelijauhetta

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele kylmä Eleplant ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.

Kauli taikina 1 cm paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 20 x 25 cm). Leikkaa Eleplantista ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä. Levitä siivut tasaisesti taikinan päälle.

Taittele molemmista reunoista taikina keskelle niin, että Eleplant-kerros jää peittoon. Nipistä saumat kiinni, jottei kasvivoi pursua pois. Kauli levy varovasti noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Taita levy seuraavaksi kolmeen kertaan. Kauli tämän jälkeen taikina taas 1 cm paksuiseksi levyksi. Toista taittelu ja kaulinta yhteensä kolme kertaa. Siirrä taikina välillä 30 minuutiksi kylmään, jotta sitä on helpompi käsitellä.

Esilämmitä uuni 230 asteeseen.

Kauli valmis kylmä taikina 3 millimetrin paksuiseksi levyksi. Sivele pintaan sulatettua Eleplantia. Sekoita erillisessä astiassa sokeri ja kanelijauhe ja ripottele voidellun taikinan päälle. Taita pitkät sivut keskelle ja toista sama uudelleen 3–5 kertaa. Lopuksi sinulla on taikinapötkö, jossa on useita kanelisokerikerroksia. Siirrä valmis pötkö jääkaappiin 15 minuutiksi.

Leikkaa jäähtyneestä pötköstä noin 6 millimetrin paksuisia paloja pellille leivinpaperin päälle. Voitele palat sulatetulla Eleplantilla ja ripottele pinnalle kanelisokeriseosta. Paista canapé-keksit 230-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.